marți, noiembrie 30, 2021

Mai dulceag decât grapefruitul acest fruct exotic foarte popular și la noi în țară, este originar din Asia și are nenumărate proprietăți curative.

Pomelo poate fi consumat ca atare dar și sub formă

Te-ar mai interesa: O nouă informație îngrijorătoare despre varianta O...

de suc, adăugat în ceai, salate și marinate, pentru aroma sa acrișoară.

Sărac în grăsimi și în calorii

Pomelo are 0% grăsim și doar 36 de calorii pe suta de grame, ceea ce îl plasează în topul alimentelor de slăbit.

Interesant este că în anii 30’ dieta cu pomelor era populară printre vedetele de la Hollywood, datorită unei enzime din componența sa care topește grăsimile. Pomelo, ca și grepfruitul, este bogat în fibre, asigurând 8% din necesarul zilnic, iar acestea nu doar că ajută la buna funcționare a colonului, dar oferă și o senzație de sațietate.

Sursă de vitamina C

Citricele

Te-ar mai interesa: Președintele Biden: Vaccinarea întregii lumi, nece...

sunt cunoscute pentru rezervele de vitamina C, iar pomelo nu face excepție. Printre altele, vitamina C luptă cu infecțiile și previne atacul de cord. Acest fruct este deosebit de important și pentru inimă, fiindcă reglează cu succes presiunea sanguină și curăță vasele de sânge de grăsime.

Bogat în fibre

Conform studiilor, fructele de pomelo au capacitatea de a preveni cancerul de colon datorita ingredientelor active care inhiba dezvoltarea celulelor bolnave. De asemenea, pomelo contine o cantitate importanta de fibre, nutrienti care iti detoxifica organismul, imbunatatesc digestia

Te-ar mai interesa: Imunitatea naturală nu vă protejează la fel de bin...

si pastreaza sanatatea organelor interne.

Menține inima sănătoasă

Pomelo conține 410mg de potasiu per porție, care la fel ca vitamina C joacă un rol important în prevenirea bolilor de inimă. Acest mineral esențial echilibrează tensiunea arterială . Bogat în pectină, pomelo curăță arterele.

Întârzie îmbătrânirea

Conține antioxidanți care întârzie procesul de îmbătrânire și protejează împotriva bolilor cronice. In plus, pomelo contine si spermidina, un compus care ajuta la refacerea celulelor pielii si incetineste imbatranirea.

Combate cancerul
Pielea fructului este bogată în

Te-ar mai interesa: Experții dau vina pe „inechitatea” vaccinului pent...

bioflvonoizi care ajută la prevenirea cancerului pancreatic și de sân. Mai exact, oprește răspândirea celulelor canceroase.

 

Te-ar mai interesa: Valeriu Gheorghiță: tot ce trebuie să știm de vari...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri