Sari la conținut

Un grup medical din România se extinde și în Bulgaria și Republica Moldova

Anul 2014 nu reprezintă doar schimbarea de strategie investițională ci și expansiunea Grupului Medical Romgermed.

Cu investiții de milioane de euro, care se regăsesc atât la nivelul dotărilor, dar și al pregătirii personalului medical din clinici și din laboratoare, Romgermed are acum în plan extinderea peste granițe.

“Anul acesta vom duce know-how-ul Romgermed în Bulgaria și în Republica Moldova. Știm că aceste piețe sunt cu mult sub nivelul pieței din România, însă deopotrivă știm că experiența Romgermed și calitatea serviciilor oferite vor fi în beneficiul pacientului din aceste țări. Pentru că acesta este scopul serviciilor medicale – să ofere calitate pacientului, indiferent că vorbim de actul medical în țări din Occident sau din zona noastră. Nu există o limită la capitolul investiției financiare în ceea ce privește această extindere, fapt pe care îl argumentez prin următoarele: în primul rând trebuie să vedem exact specificitatea acestor zone, să analizăm ce trebuie adus în beneficiul pacientului de acolo și apoi vom putea aproxima la cât se ridică investiția. Însă, cu siguranță, vom reveni cu aceste date concrete imediat ce le vom avea”, a declarat Ciprian Nicoară, directorul general al Grupului Medical Romgermed.

Investiții de milioane de euro, cheia succesului

In anul 2013, lanțul de Laboratoare Romgermed a fost primul și unicul lanț privat care a accesat fonduri europene. “Profesionalismul personalului, personal în care noi investim continuu, dotarea de ultimă generație, acreditările RENAR – toate acestea și-au găsit confirmarea prin această accesare de fonduri. Este o recunoaștere a faptului că Grupul Medical Romgermed a investit major în ultimii ani pe zona laboratoarelor medicale. Avem, în acest moment, 20 de laboratoare la nivel national și vom avea în fiecare județ, suntem numărul 1 ca număr de teste de laborator, realizând peste 4 milioane de teste pe an”, a declarat dr. Ramona Beloiu.

“Să nu uităm că problema exodului medicilor este stringentă în țara noastră. Dacă nu le oferi condiții de muncă, cursuri de pregătire continue și o ofertă salarială pe masură, nu reușești să îi păstrezi. Unii pleacă peste granițe chiar direct de pe băncile facultății. Noi tindem ca, pe lângă condițiile de muncă, aparatura ultraperformantă și training continuu, să le oferim și salarii pe măsura muncii. În piața de muncă, medicii câștigă între 200 de euro și 1500 de euro. Noi tinendem să depășim limita maximă”, a declarat directorul General al Romgermed.

Tot în 2014, Romgermed va deveni primul furnizor privat de servicii medicale și singura companie de top 3 cu activitate de laborator finanțată din resurse proprii care se va extinde în fiecare județ. În prezent, există un număr de 20 de laboratoare la nivel național.

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel