Sari la conținut

„Un incendiu major!” Nouă copii au ajuns la spital

„Un incendiu major!”După un incendiu major care a avut loc într-o clădire, nouă copii au ajuns la spital. Serviciile de urgență au anunțat care este starea de sănătate a copiilor.

Serviciile de urgență au anunțat că Nouă copii români, cu vârste cuprinse între 1 și 8 ani, au ajuns, ieri, la spital pentru a fi tratați pentru inhalare de fum și anxietate.
Nouă copii și doi adulți, prinși în flăcări.

După cum au raportat duminică reprezentanții de la Secția de Pompieri, nouă minori și doi adulți au fost nevoiți să fie salvați de pompierii de la etajul trei al blocului după un incendiu la etajul doi, care a forțat evacuarea a 150 de persoane din întreg blocul.

Șapte dintre minori au trebuit să fie transferați într-o ambulanță de la Punctul de îngrijire din San José de Almendralejo din cauza intoxicării cu fum, deși au fost externați câteva ore mai târziu. Mai mulți pompieri au trebuit să fie tratați și de serviciile sanitare din cauza inhalării de fum și a efortului depus în salvare pe geam și cu scara.

Apartamentul ars în totalitate

Apartamentul de la etajul doi în care se aflau cei nouă copii și doi adulți și unde s-a declanșat incendiul a fost ars în totalitate, iar un apartament de la etajul trei a fost sigilat din cauza unor eventuale avarii structurale, potrivit unui responsabil de la stația de pompieri.

Originea, potrivit pompierilor, s-ar putea datora unei sobe amplasată lângă un pat dintr-una dintre camere. Aceștia asigură că a fost un „incendiu major”, care a necesitat salvarea de pe fațadă din cauza „periculozității”, potrivit stiridiaspora.ro.

Minorii, cu vârste cuprinse între 1 și 8 ani, aparțin a două familii de români, iar la momentul evenimentului se aflau alături de bunica și tatăl a șase dintre ei, potrivit vecinilor. După cum subliniază ei, este un bloc care este ocupat ilegal și care este subînchiriat de spanioli lucrătorilor sezonieri și altor chiriași.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.