vineri, martie 5, 2021

Existe mii de produse farmaceutice, creme și spray-uri care promit să rezolve problema acneei, însă puține oferă alinare. Mai mult, sunt pline de chimicale care dau organismul peste cap, înrăutățind situația.

Specialiștii vin cu o soluție identită și ieftină: oțetul de mere.

Acest oțet este complet natural, făcut din mere fermentate. Microorganismele fac ca zahărul din fructe să se transforme într-un acid capabil să lupte cu acnee. În plus, conține apă, vitamine și minerale.

Pielea are oricum un înveliș de acid care ne apără de germeni și poluare, iar multe dintre produsele anti-acnee nu fac decât să ne distrugă această protecție.

Oțetul de mere, în schimb, echilibrează aciditatea pielii și îndepărtează reziduurile de machiaj ori celule moarte, atacând bacteriile. Funcționează și mai bine dacă este băut, reglând nivelul insulinei, care joacă un rol important în dezvoltarea hormonilor responsabili de acnee.
Pentru a obține un tonic facial, amestecați o parte de oțet de mere cu trei părți de apă, tamponați-vă fața cu acest mix, dar nu clătiți. Există și persoane care nu tolerează foarte bine această metodă și cărora li se recomandă să-l ingereze amestecat cu suc sau apă.

Ultimele stiri

Parteneri