vineri, octombrie 7, 2022

Atunci când fac referire la obiceiuri sănătoase, vorbele din popor au la bază și o sămânță de adevăr. Cercetătorii care au analizat cele mai celebre zicători au găsit explicația din spatele lor.

„Cine se culcă devreme are mai mult succes în viață”, obișnuia să spună Benjamin Franklin, iar oamenii de știință britanici  îi dau dreptate. Potrivit acestora, persoanele care dau stingerea înainte de ora 23.00 și se trezesc la 8.00 dimineața au o putere de concentrare mai mare și rata mortalității mai mică.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

„Un măr pe zi ține doctorul departe”, este o altă vorbă din popor care se confirmă din punct de vedere științific. Un studiu realizat în Marea Britanie arată că, dacă fiecare adult de peste 50 de ani ar mânca în fiecare zi un măr, în Regatul Unit s-ar înregistra anual cu 8.500 mai puține decese din cauza discuncțiilor cardiovasculare. Motivul? Fibrele și flavonoizii din măr mențin inima sănătoasă.

„Râsul este cel mai bun medicament”, este de asemenea un sfat de luat în seamă, pentru că mușchii faciali sunt în strânsă legătură cu emoțiile. În plus, râzul dilatează vasele sanguine și îmbunătățește funcțiile inimii.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

Minte sănătoasă în corp sănătos” este dovada că latinii dețineau secretul tinereții. Cercetătorii din ziua de azi spun că exercițiile fizice nu fac bine doar fizicului, ci și psihicului, îmbunătățind memoria și claritatea mentală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private