Sari la conținut

Un medic american renumit dezvăluie că „testul degetelor de la picioare” arată dacă ești pe cale să faci infarct

Știai că un banal test al degetelor de la picioare prevestește riscul  de infarct? Celebrul medic american dr. Oz are câteva teste atipice care se fac în 60 de secunde, dar îţi pot spune foarte multe despre sănătatea ta.

Ia-ţi câteva minute pentru a face aceste teste rapide! În plus, dacă rezultatele nu sunt cele aşteptate specialistul îţi oferă şi cea mai bună soluţie pentru a remedia problema.

1. Testul degetelor de la picioare

Este unul dintre cele mai simple teste care spune multe despre sănătatea coloanei vertebrale, dar şi a inimii. Stai în fund cu picioarele întinse şi încearcă să prinzi degetele de la picioare cu mâinile.

Dacă spatele nu-ţi permite să faci acest lucru înseamnă că este extrem de lipsit de flexibilitate.

Sfatul specialistului: această problemă se poate rezolva făcând zilnic exerciţii de întindere pentru a-ţi îmbunătăţi flexibilitatea. Pilates şi yoga sunt deosebite de utile pentru a avea un corp tonifiat şi flexibil.

Tot cu ajutorul unui test asemănător, îți poți afla și riscul de infarct, potrivit dr. Oz. De această dată, e nevoie să stai în picioare și să te apleci în încercarea de a-ți atinge degetele de la picioare.

”Cu cât ajungi mai aproape de degetele de la picioare, cu atât este mai puțin probabil să suferi un atac de cord. De ce? Pentru că flexibilitatea întregului corp are legătură și cu flexibilitatea și suplețea arterelor. Țesutul elastic al arterelor este asemănător cu cel al mușchilor, a spus dr. Mehmet Oz.

Puteți îmbunătăți elasticitatea arterelor – și, astfel, riscul de infarct – medicul recomandă exerciții de întindere în fiecare zi.

2. Testul palmei

Este o metodă foarte rapidă care te ajută să-ţi dai seama dacă suferi sau nu de anemie, susţine Dr. Oz. Tot ce trebuie să faci este să-ţi priveşti cu atenţie palma pentru a vedea ce culoare au liniile care o traversează. Dacă acestea sunt mai închise la culoare decât restul palmei atunci nu eşti anemic/ă. Însă, dacă liniile au aproximativ aceeaşi culoare precum restul palmei este posibil să suferi de anemie severă şi este recomandat să mergi la un consult, avertizează specialistul.

3. Testul pentru sinusuri

Pentru a şti dacă durerea de sinusuri este cauzată de o răceală, alergie sau o infecţie, dr. Oz spune că trebuie să apeşi sinusurile. Dacă resimţi o durere intensă este posibil să ai o infecţie, avertizează specialistul. Acesta recomandă aplicarea unei comprese calde în zona sinusurilor şi irigaţii cu soluţie salină.

4. Testul picioarelor umflate

Dacă ai această problemă, apasă cu degetul timp de câteva secunde undeva la glezna piciorului. Verifică dacă rămâne o adâncitură, deoarece în acest caz poate să fie o problemă legată de circulație, ficat sau rinichi.

Mergi la un control pentru a stabili împreună cu medicul cauza, deoarece este posibil să fie şi de la statul mult timp în picioare. În acest caz medicul îţi poate recomanda să porţi ciorapi medicinali cu compresie pentru a scăpa de problemă.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel