Sari la conținut

Un medic avertizează că ar trebui să nu mai bei cafea dacă prezinți aceste trei simptome

Medicamente luate cu cafea
Sursă foto: Getty Images

Un medic de la NHS a împărtășit un avertisment britanicilor care suferă de aceste trei simptome și consumă cafea.

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi calde din lume. Cafeaua este soluția ideală dacă aveți nevoie de un mic impuls de energie și consumul unei cantități moderate de cafea poate oferi multe beneficii pentru sănătate.

Unele studii arată că o ceașcă de cafea poate contribui la reducerea riscului de diabet de tip 2, la îmbunătățirea sănătății creierului și la pierderea în greutate. Cu toate acestea, un medic avertizează că ar trebui să stați departe de această băutură dacă suferiți de aceste trei simptome.

Doctorul Sooj, un medic de familie și medic de urgență din cadrul NHS, a spus că ar trebui să bei mai puțină cafea dacă te chinui să dormi sau dacă ai anxietate sau palpitații cardiace. Luând la TikTok, unde are 59.000 de urmăritori, doctorul Sool a explicat:

„Dacă vă luptați să dormiți sau aveți anxietate sau palpitații ale inimii, atunci vă rugăm să reduceți cantitatea de cafea pe care o beți. Ideal ar fi să o opriți complet”.

Dr. Sooj a remarcat că există beneficii pentru sănătate în ceea ce privește consumul de cafea, deși a spus că somnul trebuie să fie prioritar.

El a adăugat: „Cafeaua are un timp de înjumătățire lung și rămâne în organism mult mai mult decât credeți. Acest lucru înseamnă că ceașca de cafea de dimineață este posibil să fie încă în sistemul dumneavoastră atunci când încercați să vă culcați în acea noapte și va reduce masiv calitatea somnului dumneavoastră.”

Un medic avertizează că ar trebui să nu mai bei cafea dacă prezinți trei simptome

Motivul pentru care cafeaua vă afectează somnul este că aceasta conține în mod natural cofeină. Cofeina este un stimulent natural care vă afectează creierul și sistemul nervos. Pe termen scurt, vă face mai alert și crește atenția – motiv pentru care mulți dintre noi beau o ceașcă de cafea dimineața.

Conform majorității studiilor și îndrumărilor medicale, inclusiv ale NHS, majoritatea oamenilor pot consuma în siguranță în jur de 300-400 mg pe zi, în timp ce femeile însărcinate sunt sfătuite să consume mai puțin, nu mai mult de 200 mg. Consumul a mai mult de 600 mg de cofeină pe zi a fost asociat cu insomnia, nervozitatea, iritabilitatea, creșterea tensiunii arteriale și deranjamente stomacale.

Dacă sunteți un iubitor de cafea și nu ați putea suporta gândul de a renunța la ceașca zilnică de cafea, atunci o soluție ar putea fi trecerea la cafeaua decofeinizată. Cafeaua decofeinizată este făcută din boabe de cafea obișnuite care trec printr-un proces de eliminare a majorității cofeinei.

O ceașcă obișnuită de cafea decofeinizată are aproximativ 2 mg de cofeină, în comparație cu o ceașcă obișnuită de cafea obișnuită, care are aproximativ 95 mg de cofeină.

Adepții doctorului Sooj au salutat sfatul acestuia, mulți dintre ei împărtășindu-și experiențele de reducere – sau de renunțare – la această băutură. Mulți dintre adepții săi au împărtășit că au decis să treacă la cafea decofeinizată.

Un utilizator TikTok a spus: „Un sfat atât de simplu, dar grozav, oricine suferă de anxietate ar trebui să treacă cel puțin la cafea decofeinizată.” Un altul a adăugat: „Îmi place cafeaua mea, dar am trecut la decofeinizată”.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel