miercuri, ianuarie 26, 2022

Pericolul care ne paște vara asta. Dr. Adina Alberts avertizează în legătură cu bolile periculoase transmise de țânțari și șobolani, mai ales că autoritățile au neglijat programul de dezinsecție și deratizare. 

”Țânțarii, gândacii și șobolanii răspund și ei la autoizolarea impusă pe perioada pandemiei COVID-19?
Altfel nu găsesc nicio explicație pentru faptul că în luna martie nu s-a început programul de dezinsecție și deratizare la nivelul Capitalei. Și, probabil, în țară situația este identică.
Acești dăunători, purtători și propagatori de boli infecțioase, nu sunt și nu au fost niciodată de neglijat! Ratarea acestui start ne garantează un sezon cald, plin de prezența lor.
Poate ar fi bine ca medicii angrenați în prima linie de comunicare publică, să ne vorbească nu doar despre valul 2 al SARS-CoV-2, ci și despre West Nile transmis de țânțari, despre bolile transmise de șobolani, de boli grave precum Leptospiroza sau Coriomeningita limfocitară.
De Hantavirus ați auzit?! Este transmis și acesta de șobolani. O metodă de infectare poate fi și inhalarea. Are aceeași simptomatologie COVID-19, doar că perioada de incubație e de 5 săptămâni, iar rata mortalității este de 38%,” scrie dr. Adina Alberts pe pagina de Facebook.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pancreatic: două părți ale c...

Pericolul care ne paște vara asta

Virusul West Nile este periculos pentru că poate fi un declanșator unor afecțiuni serioase, de fapt acestea fiind cele care duc la deces. Principala sa cale de transmitere în rândul oamenilor fiind înțepătura țânțarilor infestați.

Virusul West Nile are o perioadă de incubație de 3 până la 14 zilei de la contactarea sa. În acest interval apar primele simptome, doar că, în funcție de organism și de rezistența acestuia, acestea pot fi diferite.

Unele persoane poat avea simptome severe – fac meningită sau encefalită. Ele sunt: febră puternică, dureri chinuitoare de cap, înepenirea gâtului, dezorientare, comă, tremor și convulsii, slăbiciune musculară, probleme de vedere, amorțeală și chiar paralizie. În acest caz, efectele neurologice pot fi permanente, recuperarea este lungă și anevoioasă. În caz că le aveți, trebuie să vă prezentați de urgență la camera de gardă a unui spital de boli infecțioase!

Te-ar mai interesa: Copiii noștri sunt instrumentele de joacă a guvern...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private