Sari la conținut

Un medic celebru spune ce trebuie să excluzi IMEDIAT din alimentație dacă articulația șoldului sau genunchii dor

Marius Ionescu, medic celebru, doctor în științe medicale, professor, spune că articulațiile sunt întotdeauna tratabile, chiar și la vârste înaintate.

„Țineți minte de adevărul simplu, și nu ascultați pe nimeni: articulațiile sunt întotdeauna tratabile, chiar și la cea mai profundă bătrânețe!”

Bolile articulare și osteocondroza sunt “însoțitori obligatorii” ai maturității?

„Acest lucru nu este adevărat. Însoțitorii obligatorii ai maturității sunt o încredere excesivă în medicii care te tratează de 10 ani, dar tot nu te vor vindeca. Dar, de fapt, articulațiile, condroza și întregul schelet sunt uimitor de tratabile la orice vârstă. Acesta nu este un miracol, ci o știință obișnuită.

Mai mult, dacă cunoașteți secretul și aplicați puțină disciplină, este posibil să vă recuperați chiar și acasă și foarte repede, ceea ce fac mii de pacienți ai mei”, explică Marius Ionescu.

De ce se uzează articulațiile, vertebrele și cartilajele?

“Secretul constă în înțelegerea de ce doare. În general, în enciclopedii există până la 147 de cauze posibile pentru dezvoltarea osteocondrozei și a artrozei, dar cazul este unul de fier – articulațiile, vertebrele și cartilajele își pierd elasticitatea, de unde și se ia durerea. Se uzează din cauza aprovizionării slabe cu sânge.

Iată și secretul – restabilind alimentarea cu sânge a articulației, o vindecăm!”, mai spune profesorul.

Alimentarea cu sânge după 40 de ani?

 “Asta sunt minciuni! M-am scos dintr-un scaun cu rotile după un accident, iar acest lucru este mai rău decât aniversarea a 40 de ani.”, mai spune Marius Ionescu.

Marius Ionescu: “Care sunt primele semne de deteriorare a funcționării articulațiilor după 40 de ani?”

 “Primele semne sunt atunci când un pacient are rigiditate articulară la nivelul brațelor sau picioarelor. Acest lucru se datorează cel mai adesea supraîncărcării fizice a articulațiilor. Ridicarea obiectelor grele, cum ar fi genți grele, pantofii incomozi, mișcările repetitive – toate acestea duc la supraîncărcare. Cartilajul articular se deteriorează, oasele încep să se frece unele de altele și începeți să simțiți disconfort.

Сa regulă se începe rigiditatea și umflarea la început, iar apoi membrul poate pierde mobilitatea complet. Un conținut crescut de sare în organism joacă, de asemenea, un rol important. Dacă aveți crampe la mâini sau la picioare, trebuie să vă limitați imediat consumul de alimente și lichide care conțin sodiu”, explică medical.

Nu se recomandă să se bea apă mineral, suc de roșii, saramură, băuturi alcoolice și produse lactate fermentate care conțin sodiu.

Medicii nu recomandă consumul de unt sărat, margarină; toate tipurile de brânzeturi tari și moi; carne afumată, șuncă, bacon, corned beef, mezeluri, jeleu, conserve de carne; cârnați, (cârnații și alte produse din carne produse industrial conțin o varietate de conservanți și stabilizatori care au un conținut ridicat de sodiu).

Consumul mâncăruri din carne și pește de pregătire rapidă (conservate sau congelate); pește afumat și conserve de pește; crab, homar, creveți, raci (cu excepția cazului în care sunt gătite fără sare); legume la conservă (cu excepția legumelor speciale la conservă care nu folosesc sarea ca și conservant), nu sunt recomandate.

Din lista alimentelor interzise se numără și chipsuri, varză murată, arahide prăjite și sărate, unt de arahide, sosuri, ketchup-uri, sosuri pentru salată, (cu excepția celor făcute de casă fără sare); supe fast food și cuburi de bulion, potrivit sfatulmedicului.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel