Sari la conținut

Un medic din Iași a postat pe Facebook poze în care ține în mână organele genitale ale unui pacient, iar descrierea e și mai revoltătoare

Sursă foto: BZI.ro
Dr. Abdalla Bashir a postat, pe contul său de Facebook, o serie de imagini intime cu mai mulți pacienți

Un medic din Iași a postat pe Facebook poze în care ține în mână testiculele unui pacient împreună, însoțite de o descriere cu atât mai revoltătoare. Nu e singura postare de acest gen, pentru că pagina de Facebook a medicului e plină de imagini cu pacienți expuși în situații intime. 

Dr. Abdalla Bashir este medic chirurg primar la Spitalul General CF Pașcani cu o vechime de aproximativ 28 de ani. Prin postările sale, el își șochează prietenii și urmăritorii cu scene în care își prezintă pacienții în diferite situații, unele mai umilitoare decât altele. Postările cu diferite intervenții chirurgicale, cu tumori sau unghii încarnate, dar și cu pacienți în diferite ipostaze intime sunt ceva obișnuit pe rețelele de socializarea ale specialistului.

Un medic a postat pe Facebook poze în care ține în mână testiculele unui pacient

Pe data de 19 februarie 2024, la câteva zile după Ziua Îndrăgostiților, medicul a publicat pe Facebook o imagine în care ține în mână organele genitale ale unui pacient internat. În descrierea postării, a adăugat un comentariu plin de ironie: „Ziua Îndrăgostiților a trecut, acum așteptăm Dragobetele.” Din acest comentariu se poate deduce că medicul nu este deloc sensibil la gravitatea sau la demnitatea pacienților săi.

Sursă foto: Facebook

Când a fost contactat de jurnaliștii de la BZI cu privire la postările sale controversate, dr. Abdalla Bashir a adoptat o atitudine defensivă, sugerând că activitatea sa medicală ar putea fi subiectul invidiei unor persoane. Cu toate acestea, chirurgul a subliniat că are consimțământul pacienților pentru a-și promova munca pe pagina sa de Facebook și că nu le dezvăluie identitatea. Mai mult, el a menționat că, datorită experienței sale îndelungate la Spitalul CF Pașcani, este conștient de limitele etice în relația cu pacienții.

Medicul îi îndeamnă pe cei deranjați de postări să nu îl mai urmărească pe Facebook

„De ce este atât de scandalizat de postările mele? Nu ați văzut niciodată astfel de conținut pe YouTube? Nu este permis să prezint diverse afecțiuni medicale sau intervenții chirurgicale? Care este problema? Pacienții mi-au dat acordul, iar fețele lor nu sunt vizibile. Am consimțământul pacienților și al Facebook-ului. Dacă exista o problemă reală, Facebook-ul m-ar fi avertizat. Deci de ce sunteți atât de indignat? Se pare că invidia este o forță puternică. Este vorba despre invidie, mereu este o problemă, indiferent dacă faci sau nu faci ceva.

Nu am voie să evidențiez cazuri deosebite? Înainte de a face o postare, informez pacienții. Desigur, există persoane care mi-au cerut să șterg anumite postări, dar aceste discuții au avut loc acum câțiva ani. Pe YouTube, găsiți tot felul de conținut controversat, care este diferența? Dacă nu vă place ceea ce postez, pur și simplu nu vă uitați. Sunt un profesionist în domeniul medical, am 67 de ani, sunt medic primar, am practicat și în Statele Unite ale Americii, am licență medicală și în Marea Britanie și sunt conștient de limitele mele etice în practica medicală, dacă doriți să știți. Nu aveți nevoie să-mi dați lecții de etică”, a declarat dr. Abdalla Bashir.

Medicul a subliniat clar că cei deranjați de conținutul său ar trebui să evite să mai acceseze contul său de Facebook. Toate fotografiile sunt realizate în cadrul Spitalului Clinic CF Iași. Jurnaliștii de la BZI au încercat să ia legătura cu dr. Cătălina Yarodara Roșca, managerul unității medicale, dar aceasta nu a răspuns la telefon.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel