Sari la conținut

Un medic pune la îndoială diagnosticul de cancer al lui Kate Middleton

un medic pune la indoiala diagnosticul lui kate
foto: retete si vedete

Un medic a pus sub semnul întrebării anunțul șocant al prințesei de Wales Kate Middleton, care a anunțat că urmează un tratament pentru cancer.

Jonathan Reiner, doctor în medicină, profesor de medicină la Universitatea George Washington din Washington, DC, în timp ce vorbea cu Anderson Cooper de la postul american de televiziune CNN, a declarat că sugestia potrivit căreia cancerul a fost descoperit după ce prințesa Kate a fost supusă unei intervenții chirurgicale majore nu se potrivește din punct de vedere medical.

Reiner a spus că, atunci când oamenii sunt supuși unei intervenții chirurgicale de amploare, de obicei nu mai au nevoie de o „operație exploratorie” și orice afecțiune poate fi confirmată prin teste patologice și imagistică.

Kate Middleton a spus că în urma testelor care au fost efectuate după operație s-a constatat că suferă de cancer.

„În ianuarie, am suferit o operație abdominală majoră la Londra și, la momentul respectiv, s-a crezut că afecțiunea mea nu este canceroasă. Operația a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operație au descoperit că era prezent un cancer. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o cură de chimioterapie preventivă și acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament”, a declarat Kate Middleton în videoclipul de anunț în care a anunțat lumea că a fost diagnosticată cu cancer.

„Atunci când oamenii sunt supuși unei intervenții chirurgicale extinse, ei nu se duc în mod obișnuit pentru o „operație exploratorie”, toate aceste operații sunt precedate de o imagistică extinsă, cum ar fi tomografii și RMN-uri. Astfel, echipa chirurgicală ar avea o foarte bună înțelegere a ceea ce ar putea fi problema, iar acest lucru ar fi confirmat de patologie”, a declarat Reiner.

Este demn de remarcat faptul că Palatul Kensington a respins săptămâna trecută (17 ianuarie) informațiile potrivit cărora Kate Middleton ar fi urmat un tratament pentru cancer. Palatul Kensington a confirmat că prințesa Kate nu are cancer și nu urmează un tratament pentru acesta, potrivit unui raport al The Mirror US.

un medic pune la indoiala diagnosticul lui kate
foto: retete si vedete

Un medic pune la îndoială diagnosticul de cancer al lui Kate Middleton

Reiner a mai explicat că o bucată de țesut este trimisă la laboratorul de patologie în timpul operației, iar amploarea operației propriu-zise va depinde apoi de diagnostic. „Așadar, o bucată de țesut este îndepărtată… Aceasta merge direct la laboratorul de patologie de multe ori în timpul operației și, uneori, dacă ceva este cancer sau nu va dicta amploarea operației efective”, a explicat el.

„Așadar, este foarte probabil ca echipa chirurgicală să fi știut sau să fi avut o idee bună despre ceea ce urma să fie înainte de operație, iar acest lucru a fost confirmat în momentul testelor patologice din timpul operației. Așadar, acesta este un lucru care ar fi fost cel puțin suspectat înainte și confirmat în timpul operației”, a mai adăugat el.

Anunțul făcut de Palatul Kensington în care se neagă faptul că Kate suferă și videoclipul publicat în care aceasta dezvăluie că urmează un tratament au alimentat și ele controversele.

Între timp, o parte a utilizatorilor de social media susțin că videoclipul cu Kate Middleton ar fi putut fi generat cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel