joi, martie 30, 2023

O boală gravă de plămâni afectează din ce în ce mai mulți români. Dr. Tudor Ciuhodaru, medicul care conduce comisia de coordonare şi monitorizare a infecţiei cu coronavirus din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Nicolae Oblu” din Iași avertizează în legătură cu un nou pericol. Tot mai multe cazuri de tuberculoză au început să fie diagnosticate, la noi în țară, în ultima perioadă. 

Te-ar mai interesa: Risc uriaș pentru copiii care caută validare pe In...

”Redeschideți spitalele! Suntem pe un teren minat. Zeci de pacienți au ajuns la spital și au fost diagnosticați cu forme grave ale tuberculozei. Un nou semnal de alarmă privind erorile și haosul din strategia și aplicarea măsurilor din această pandemie. Bolnavi umiliți, cozi pentru rețete și tratamente. Politica e una, știința e alta… Nu numai că majoritatea reacțiilor au fost tardive și mai mult pompieristice decât științifice dar nici acum nu vedem semne de trezire în ceea ce priveste prevenirea unor astfel de situații. Adică testarea largă a populației (inclusiv cu teste serologice),” a scris medicul pe pagina de Facebook. 

Te-ar mai interesa: Studentă la medicină, omorâtă de un medicament cum...

TCB, o boală gravă de plămâni

Potrivit dr. Ciuhodaru,
1.Ne așteptăm la o creștere a numărului de pacienți diagnosticați cu tuberculoză.
2.De pe 15 mai am înregistrat foarte multe cazuri de tuberculoză.
3.32 de pacienți au fost diagnosticați (asta doar la Iași!), 10 într-o singură zi.
4.Cei mai mulți sunt bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 54 ani.
5.Boala este extrem de contagioasă! Se transmite pe cale aeriană.
6.Semne de alarmă: tuse seacă, transpirație nocturnă și stări febrile care persistă mai mult de 3 săptămâni.
7.Un pacient diagnosticat cu tuberculoză poate fi tratat și în 4 luni dacă ajunge la timp la spital.
8.Nediagnosticată sau neglijată (și) această boală poate fi letală.
9.România are cele mai multe cazuri de tuberculoză din UE.
10. 1.000 de pacienți mor anual de tuberculoză, numărul fiind cosiderabil mai mare în comparație cu orice altă țară din UE.

Te-ar mai interesa: Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performanțe în...

Rețineți:
1. Puteam ști exact ce resurse medicale trebuie alocate dar și momentul relaxării, o relaxare corectă bazată pe știință, dar din nefericire pentru noi toți –acel plan B pe care tot îl propun de vreo 3 luni și nu aude nimeni- de testare extinsă a celor suspecți/expuși/ asimptomatici (inclusiv testele serologice) înca nu se aplică.
2. Mai puțin de 1% din populație a beneficiat de testare ( pe unde sunt cele 2 milioane de teste de la UNIFARM?).
3. Nu numai că majoritatea reacțiilor au fost tardive și mai mult pompieristice decât științifice dar nici acum nu vedem semne de trezire în ceea ce priveste prevenirea unor astfel de situații. Adică testarea largă a populației (inclusiv cu teste serologice).
4. Cât timp refuză planul B –testează cât vor ei, ce vor ei, se infectează cât vor ei, raportează ce vor ei doar pentru a-și acoperi măsurile aberante (inclusiv restricționarea accesului la sănătate).

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A apărut o nouă formă a tubercul...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private