Sari la conținut

Un medic spune totul despre „fratele lui Omicron”: le dă oamenilor un simptom ciudat noaptea

noua varianta covid
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Noua tulpină Covid, „fratele lui Omicron”. Medic: le dă oamenilor un simptom ciudat noaptea. Luke O’Neill, profesor de biochimie la Trinity College Dublin, a vorbit despre noul simptom.

Anul trecut, OMS spunea că nu scăpăm de COVID și poate nu vom scăpa niciodată. Virusul va face parte din ecosistem. Și așa este. Nu am scăpat de acest virus ucigaș. Ce-i drept, tulpină, considerată „fratele” lui Omicron, care a fost una dintre cele mai răspândite variante din 2021, a devenit dominantă.  Pe lângă faptul că noua variantă este mai transmisibilă, le dă oamenilor un simptom ciudat noaptea.

Luke O’Neill, profesor de biochimie la Trinity College Dublin, a vorbit despre noul simptom al noii tulpini de Covid.

 Noua variantă covid le dă oamenilor un simptom ciudat pe timpul nopții
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Un simptom în plus de la BA.5 pe care l-am văzut în această este transpirația nocturnă”.

Citeste si:

În prezent, BA.5 reprezintă aproximativ 65% din cazurile de Covid din SUA, potrivit CDC. Iar niveluri similare sunt suspectate în Marea Britanie. Oamenii de știință speculează că severitatea sa poate fi asemănătoare cu cea a lui Omicron, provocând potențial mai puține cazuri grave și decese decât tulpinile anterioare precum Alpha și Delta.

Noua tulpină Covid. „Boala este ușor diferită, deoarece virusul s-a schimbat”

Analizele efectuate recent sugerează că BA.5 ar putea avea o capacitate mai mare de a reinfecta pacienții în comparație cu tulpinile anterioare.

O nouă tulpină de Covid , cunoscută sub numele de BA.5, provoacă un simptom nocturn neobișnuit

Medicul O’Neill a explicat diferența de simptome modificărilor genetice ale virusului și modului în care sistemul nostru imunitar răspunde la infecții.

„Boala este ușor diferită, deoarece virusul s-a schimbat. Există o anumită imunitate. Într-o întorsătură ciudată, interacțiunea dintre sistemul tău imunitar și virusul ușor alterat ar putea duce la o manifestare oarecum diferită a bolii, transpirațiile nocturne apărând ca un simptom distinctiv”, a spus medicul, relatează mirror.co.uk.

Potrivit medicului, interacțiunea dintre sistemul tău imunitar și virusul ușor alterat ar putea duce la o manifestare oarecum diferită a bolii, transpirațiile nocturne apărând ca un simptom distinctiv.

Potrivit aplicației ZOE Covid Study, printre persoanele care au primit două sau mai multe doze de vaccin, simptomele cel mai frecvent raportate de Covid includ nasul care curge, dureri de cap, strănut, durere în gât și tuse persistentă.

În afară de varianta BA.5, alți factori declanșatori obișnuiți pentru transpirația nocturnă includ: anxietatea, simptomele menopauzei, hipoglicemia, anumite medicamente, abuzul de substanțe și o afecțiune benignă cunoscută sub numele de hiperhidroză, care determină persoanele să transpira excesiv în orice moment.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.