Sari la conținut

Un medic stomatolog trage un semnal de alarmă: Aceasta este combinația ”fatală” care poate duce la cancer oral

În cadrul unuia dintre interviurile LiveDoc, medicul stomatolog Ionuț Leahu a vorbit, printre altele, și despre cauzele cancerului oral. La fel ca majoritatea problemelor cu dinții sau gingiile și cancerul oral apare tot din cauza igienei dentare precare și a obiceiurilor nesănătoase.

”Igiena dentară precară, fumatul și alcoolul reprezintă combinația fatală în ceea ce privește cancerul oral. Fumătorii au mucoasa foarte iritată pentru că aceasta trebuie să se reînnoiască des, iar când celulele se multiplică în acest ritm, e ușor ca una dintre ele să creeze o celulă canceroasă”, a explicat dr. Leahu.

Când vorbim de simptomele acestui neoplasm, medicul avertizează că orice excrescență, sângerare sau senzație de arsură în orice parte a cavității bucale, reprezintă un semnal major de alarmă și e momentul să mergi, de urgență, la dentist.

Tratarea cancerului oral se face, de obicei, prin operații care te pot mutila pe viață. ”Cancerul trebuie scos și trebuie lăsată și o marjă de siguranță de câțiva cm. Și dacă supraviețuiești, ce viață mai ai dacă vei fi nevoit să trăiești fără mandibulă sau fără limbă. De aceea prevenția e cea mai bună, adică să avem o igienă dentară corespunzătoare, să nu fumăm, să mergem regulat la medicul stomatolog”, a completat doctorul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.