Sari la conținut

Un medicament pentru diabet e promovat pe internet ca fiind soluția minune pentru slăbit rapid

Un medicament pentru slăbit rapid este extrem de promovat pe tik tok. Medicamentul Ozempic este destinat tratării diabetului, iar hashtagul cu numele medicamentului are peste 350 de mii de utilizări.

Medicii atrag însă atenția că administrarea unei astfel de substanțe, fără îndrumare medicală, poate fi periculoasă atât pe termen scurt, cât și lung.

Mai multe zeci de mii de femei s-au filmat în timp ce își administrează substanța menită aparent să „topească” grăsimea. Medicii nutriționiști atrag însă atenția că astfel de medicamente pot cauza probeme gastro-intestinale, dar și tulburări alimentare.

O tânără susține chiar că a slăbit aproximativ 25 de kilograme, în 14 sătpămâni de tratament.

„Trebuie o evaluare medicală înainte de a începe tratamentul. Riscurile sunt și pe termen lung, pentru că dacă luăm un asemenea tratament fără să fie o indicație reală, deci doar pentru 5-6 kg în plus, putem genera în timp tulburări de comportament alimentar. Un stil de viață sănătos nu te învață medicamentul singur”, a explicat la Digi24 medicul nutriționist Anca Hâncu.

Citeste si:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.