duminică, iunie 26, 2022

Dacă vrei să-ți stimulezi metabolismul să ardă mai repede caloriile și să mănânci mai puțin în timpul zilei, tot ce trebuie să faci e să iei un mic-dejun bogat în proteine.

Un studiu prezentat la conferința Societății Americane de Nutriție a scos la iveală că dacă prima masă a zilei conține o cantitate suficientă de proteine, vei reuși să-ți ții în frâu pofta de mâncare și vei consuma mai puține calorii la masa de prânz.

Te-ar mai interesa: Licoare pentru dezintoxicarea ficatului. Lidia Fec...

Proteinele sunt esenţiale pentru creştere şi repararea organismului. Totodată, acestea vor ţine foamea la distanţă pentru mai mult timp, astfel că veţi fi mai puţin tentaţi să mâncaţi produse nesănătoase între mese.

,,Proteinele «biciuiesc» metabolismul, pentru utilizarea lor cheltuindu-se cam tot atâtea calorii pe cât aduc ele însele. De aceea sunt indicate în curele de slabire, dar nu pe termen lung”, este de părere și nutriționistul Corina Zugravu.

Cele mai importante surse de proteine sunt carnea de curcan şi de vită, ouăle fierte, soia, somonul, lactatele, fasolea, mazărea și ciupercile.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

Este foarte important, însă şi la ce oră iei micul-dejun. Expertul în alimentaţie Bogdan Guinea recomandă să mâncaţi prima masă din zi între orele 7 şi 9 dimineaţa.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private