Sari la conținut

Un miliardar american refuză să le dea bani copiilor și nepoților ca să nu le strice viitorul. Cine va moșteni toată averea sa

Un miliardar american nu lasă nimic moștenire copiilor și nepoților. El a declarat că plănuiește să-i lase toată averea (care este de 13,4 miliarde de dolari) lui Dumnezeu. Americanul spune că nu vrea să strice viitorul copiilor sau al nepoților.

Fondatorul Hobby Lobby s-a comparat cu fondatorul Patagoniei, Yvon Chouinard, și cu Alan Barnhart de la Barnhart Crane, care au anunțat recent că își vor dona companiile. Fondatorul Patagoniei lasă compania unei organizații care luptă împotriva schimbărilor climatice, în timp ce Barnhart o va oferi unei biserici, relatează Washington Times.

„Ca proprietar, există anumite drepturi și responsabilități, inclusiv dreptul de a vinde compania și de a păstra profiturile pentru tine și familia ta. Pe măsură ce compania noastră a crescut, această idee a început să mă deranjeze din ce în ce mai mult”, a spus miliardarul David Green.

Miliardarul nu vrea să „strice viitorul nepoților”

Acesta a adăugat că nu i se pare corect să-și lase proprietatea copiilor și nepoților săi și să „schimbe sau chiar să strice viitorul nepoților care nici măcar nu s-au născut încă”.

Omul de afaceri, în vârstă de 80 de ani, are o avere netă de peste 13 miliarde de dolari și a realizat venituri anuale de 6,4 miliarde de dolari prin lanțul său de magazine de artizanat.

CEO-ul Hobby Lobby a explicat de ce a luat această decizie. „La mijlocul anilor 1980 am traversat o perioadă în care eram foarte arogant și aproape că am pierdut afacerea. Dumnezeu a trebuit să-mi arate că el a fost acela care mi-a arătat calea spre succes. Biblia spune că Dumnezeu este cel care ne dă puterea de a face bogăție”, a spus el.

„Avocații și contabilii m-au sfătuit să transmit pur și simplu proprietatea copiilor și nepoților mei. Nu mi s-a părut corect să schimb sau chiar să stric viitorul nepoților”, spune miliardarul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel