marți, iunie 6, 2023

Un soldat român și-a pierdut viața în urma unui accident petrecut la Poligonul Smârdan, Galați. Soldatul, se pare, a fost călcat de un tanc în timpul exercițiilor de pluton.

Poligonul Smârdan, din județul Galați, este utilizat pentru pregătirea soldaților. Deși aici vin și câțiva soldați americani, în ziua tragediei se aflau numai soldați români în poligon.

Soldat român, mort după ce a fost călcat de tanc

Un soldat român, în vârstă de 30 de ani, a murit în poligonul de antrenamente de la Smârdan, județul Galați. Din primele informații se pare că soldatul a fost călcat accidental de un tanc, comunică RRA.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

Potrivit unor surse, era vorba de un exercițiu de pluton. Deci, nu vorbim de un exercițiu militar internațional cu participare din partea americanilor, spre exemplu, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută, când peste 1.000 de soldați s-au antrenat în poligon.

Era doar un exercițiu de pluton, care nu presupunea trageri, motiv pentru care nu se știe ce s-a întâmplat de un tanc l-a lovit pe soldatul român.

În poligon se desfășura un exercițiu

La fața locului au venit mai multe ambulanțe de la Serviciul Județean din Galați, de asemenea o autospecială SMURD. Au făcut toate eforturile pentru a-l salvat pe bărbat, însă din păcate în cele din urmă a fost declarat decesul.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

În acest moment este o anchetă amplă în poligonul de instrucție de la Smârdan, la care participă reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Parchetul Militar, polițiști, procurori.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că este alături de familia bărbatului care a decedat.

„Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească”, a transmit Nicolae Ciucă potrivit Aleph News.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private