Sari la conținut

Un neurolog explică cum să prevenim migrenele. Greșeala pe care o fac mulți

Durere de cap
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Durerea de cap și ficatul cu probleme

Un neurolog explică cum să prevenim migrenele. Acesta spune că unele alimente pot declanșa crizele și este cea mai mare greșeala pe care o fac mulți.

Migrenele sunt complexe, iar Institutul Național pentru Tulburări Neurologice și Accidente Vasculare Cerebrale (NINDS) explică faptul că acestea sunt rezultatul unor „anomalii neurologice cauzate de mutații genetice care acționează la nivelul creierului”.

Un neurolog explică cum să prevenim migrenele. Greșeala pe care o fac mulți

Migrenele sunt diferite pentru fiecare persoană, dar cele mai multe sunt severe și, uneori, pot fi insuportabile, potrivit American Migraine Foundation.

Migrenele diferă de durerile de cap tipice deoarece persoana poate fi sensibilă la lumină sau la sunet, iar durerea poate dura mai multe ore sau zile. De asemenea, durerea se înrăutățește atunci când se desfășoară activități zilnice.

Dr. Sara Crystal vine cu soluții de tratament personalizate și accesibile și gestionarea continuă a afecțiunii pentru persoanele care suferă de migrene, explică pentru Health Digest că multe persoane suferă de migrene.

„Migrena este o tulburare foarte frecventă – 12% din totalul populației din SUA și 18% dintre femei suferă de migrene”, spune Dr. Crystal. „Este de aproximativ trei ori mai frecventă la femei”.

De asemenea, ea spune că aproximativ 25% dintre cei care au migrene experimentează o aură, care poate varia de la a vedea lumini intermitente sau forme geometrice ciudate până la vertij înainte sau în timpul unei migrene.

Din fericire, Dr. Crystal divulgă faptul că o nutriție adecvată poate fi un pas cheie în prevenirea atacurilor de migrenă.

Efectele dietei asupra migrenelor

Dr. Crystal afirmă că obiceiurile alimentare pot afecta frecvența cu care apar migrenele: „Săritul peste mese, consumul anumitor alimente sau chiar consumul anumitor aditivi alimentari și substanțe chimice pot declanșa crize, la fel ca și deshidratarea”, notează ea. „Pe de altă parte, cunoaștem mai multe intervenții dietetice care pot fi utile pentru reducerea migrenelor”, potrivit healthdigest.com.

Una dintre aceste schimbări implică acizii grași omega-3

„Un studiu recent a raportat că o dietă bogată în acizi grași omega-3 poate ajuta la reducerea frecvenței migrenelor”, explică ea, subliniind că, în cazul studiului, grupul care a înregistrat cel mai mare beneficiu și-a crescut aportul de omega-3 din alimentație și și-a redus aportul de acizi grași omega-6. Alimentele care sunt bogate în omega-3 includ somonul, macroul și stridiile.

Dr. Crystal sugerează că, dacă nu puteți mânca pește, luați în considerare administrarea unui supliment. „Evitați alimentele care conțin uleiuri de floarea-soarelui, porumb și soia, care conțin niveluri ridicate de omega-6”, recomandă ea.

Factori declanșatori alimentari comuni pentru migrene

Dr. Crystal explică faptul că alcoolul este un declanșator comun pentru migrene. De asemenea, ea a numit consumul excesiv de cofeină ca fiind un alt vinovat frecvent. Pentru cei care ar putea fi sensibili la aceasta, ea sugerează să încerce să limiteze cofeina la 200 mg de cofeină pe zi (1-2 cești de cafea). Dar asta nu este tot. „Produsele lactate și alimentele procesate pot declanșa crize pentru unele persoane care suferă de migrene”, explică medicul.

Ingrediente ofensatoare

Este posibil să fie nevoie să citiți etichetele pentru a verifica dacă există și alte ingrediente ofensatoare.

Dr. Crystal spune să fiți atenți la alimentele care conțin nitrați, care „se găsesc adesea în mezeluri și hot dog”.

Tiramina este un alt aditiv care poate duce la migrene. Ea explică faptul că „apare în vinul roșu, brânzeturile învechite, alimentele fermentate sau murate și chiar în fructele prea coapte”.

Aspartamul, alți îndulcitori artificiali și glutamatul monosodic sunt, de asemenea, cunoscuți ca fiind factori declanșatori la unele persoane. „Ingredientele specifice care cauzează sau contribuie la durerile de cap sunt diferite pentru fiecare persoană”, spune Dr. Crystal.

Migrenele și deficiențele nutriționale

Migrenele tale ar putea, de asemenea, să se rezume la o deficiență nutritivă.

„Deficiența de magneziu este frecventă la persoanele cu migrene și a fost legată de creșterea frecvenței migrenelor. Multe persoane cu migrene pot beneficia de pe urma administrării unui supliment de magneziu, deși discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră dacă aveți probleme renale”, spune Dr. Crystal.

Ea spune că alimentele bogate în magneziu includ „cereale integrale, legume cu frunze închise, avocado și anumite nuci și semințe”.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel