Sari la conținut

Un nou azil al groazei descoperit în Voluntari, unde bătrânii erau ținuți fără mâncare și sedați. Este absolut ȘOCANT cine sunt proprietarii azilului

un nou azil al groazei in voluntari
Sursă foto: G4Media
Un polițist - agent șef la Poliția dinVoluntari și o doctoriță - rezident la chirurgie plastică sunt cei doi proprietari ai azilului, cercetați acum de Direcția Națională Anticorupție (DNA)

Doi administratori ai unei firme care deține un centru pentru persoane vârstnice în Voluntari au fost reținuți de DNA. Procurorii spun că serviciile medicale ar fi fost inexistente, iar mâncarea oferită era puțină și neadecvată afecțiunilor pacienților. În perioada vizitei inspectorilor sociali, unii pacienți care nu ar fi îndeplinit condițiile să fie ținuți acolo ar fi fost scoși din centru, fiind cazați pentru o noapte într-un hotel, ulterior fiind plimbați cu mașina sau ținuți în parcarea unui magazin până la finalizarea controlului.

Căminul se află în același oraș din județul Ilfov în care, în vară, au fost descoperite cele trei „azile ale groazei” care au provocat un scandal uriaș, finalizat cu demisia a doi miniștri și mutarea a aproape 100 de oameni în diverse cămine și spitale din țară.

Un polițist – agent șef la Poliția dinVoluntari și o doctoriță – rezident la chirurgie plastică sunt cei doi proprietari ai azilului, cercetați acum de Direcția Națională Anticorupție (DNA), potrivit Europa Liberă. Pacienții primeau același tratament, iar în unele zile erau lăsați fără mâncare.

Pacienți scoși din centru și ținuți într-o parcare în timpul controlului autorităților

Femeie in varsta
Sursa foto: pixabay.com

Ce spun procurorii:

  • În perioada 29 – 31 august, cei doi administratori ar fi prezentat mai multe documente false (extras Revisal, Contract de catering, Contract privind prestarea de servicii medicale etc.) inspectorilor sociali desemnați să facă un control la un centru rezidențial pentru persoane vârstnice deținut de societatea administrată de ei, pentru a atesta îndeplinirea criteriilor și a standardelor minime care au stat la baza obținerii licenței de funcționare a centrului respectiv.
  • Cei doi i-ar fi determinat pe inspectorii sociali să ateste, fără vinovăție, îndeplinirea condițiilor de acordare a acreditării/licențierii furnizorilor de servicii sociale și a serviciilor furnizate de aceștia.
  • În realitate, serviciile medicale ar fi fost inexistente, mâncarea oferită beneficiarilor (insuficientă, necorespunzătoare din punct de vedere nutritiv, neadaptată afecțiunilor acestora) ar fi fost achiziționată gata preparată din magazin (mici cu cartofi prăjiți, pui cu cartofi prăjiți etc.) sau ar fi fost „încropită” de angajații centrului din ce aveau la dispoziție, iar tratamentul medical, ce nu se administra cu regularitate, ar fi fost administrat beneficiarilor de persoane care nu ar fi avut pregătire medicală.
  • În perioada vizitei inspectorilor sociali, unii beneficiari care nu ar fi îndeplinit condițiile de admisibilitate în centru, aspect supus controlului, ar fi fost scoși din centru, fiind cazați pentru o noapte într-un hotel, ulterior fiind „plimbați” cu un autovehicul sau ținuți în parcarea unui hipermarket până la finalizarea evaluării.
  • După ce în 11 octombrie inspectorii sociali ar fi suspendat activitatea centrului ca urmare a deficiențelor constatate, cei doi ar fi mutat beneficiarii într-o altă locație în care și-ar fi continuat activitatea, deși pentru acest serviciu nu ar fi existat licență, raportând autorităților că beneficiarii ar fi fost preluați de familii.

Vineri, cele două persoane reținute urmează să fie duse la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel