Sari la conținut

Un nou cutremur azi în România! Mai puternic decât cel de ieri!

Un nou cutremur a avut loc azi, 14 februarie, în România. Seismul s-a produs în zona Olteniei, la nici 24 de ore de la seismul de ieri, 13 februarie. Cutremurul de azi a avut magnitudinea de 5,7 şi a fost resimţit în mai multe judeţe din ţară, dar şi în Bucureşti.

Oamenii au fost panicaţi, mai ales că seismul a venit extrem de rapid după cel de luni. Pompierii din Gorj au primit, marţi, 20 de apeluri la 112 de la persoane carte semnalau probleme provocate de cutremur. Mai multe clădiri au avut fisuri, au căzut tencuială sau ţigle, dar nu s-au înregistrat victime.

Cutremur resimțit la Arad, București, Craiova și Cluj

Seismul vine la nici 24 de ore după producerea unui alt cutremur, cu magnitudinea 5,2 , în aceeaşi regiune. Datele iniţiale ale Centrulului Seismologic Euro-Mediteranean arătau că seismul ar fi avut magnitudinea de 5,8. Cutremurul a fost resimţit din nou în mai multe judeţe ale ţării, dar şi în Capitală. Cu o zi în urmă, un cutremur de 5,2 s-a produs în judeţul Gorj şi a avut patru replici în mai puţin de o oră. Cutremurul a fost resimţit din nou în mai multe judeţe ale ţării, dar şi în Capitală.

Cutremurul cu magnitudinea 5,7, produs marţi după-amiaza în judeţul Gorj, a fost urmat într-un interval de aproape 15 minute de două seisme, cu magnitudini de 3,5 şi 3,4 pe Richter, potrivit Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cea mai importantă replică, de 3,5 pe Richter, s-a produs la ora locală 15:29, la adâncimea de 5 km, respectiv la 101 km sud-vest de Sibiu, 103 km nord-vest de Craiova, 133 km vest de Piteşti, 169 km est de Timişoara şi 181 km sud de Cluj-Napoca.

Cel de-al doilea seism a avut magnitudinea de 3,4 şi s-a produs la adâncimea de 10 km, la 100 km nor-vest de Craiova, 110 km sud-vest de Sibiu, 138 km vest de Piteşti, 167 km sud-est de Timişoara, 187 km sud-est de Arad şi 189 km sud Cluj-Napoca.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel