Sari la conținut

Un nou deces din cauza rujeolei la un bărbat din Sibiu, care a refuzat internarea. A revenit la spital, dar prea târziu

bolnav
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Totul despre encefalită

Din cuprinsul articolului

Un incident tragic s-a petrecut la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, unde un bărbat de 41 de ani a murit din cauza rujeolei în condiţii în care a refuzat internarea şi tratamentul adecvat. Acesta a revenit la spital când starea de sănătate era prea gravă şi nu a mai putut fi salvat.

El s-a tratat la domiciliu, fără recomandare de la medic, iar când a ajuns la spital a refuzat administrarea de oxigen şi a cerut externarea. După câteva ore a revenit, dar starea de sănătatea era prea gravă şi nu a putut fi salvat. DSP Sibiu anunţă, joi, un deces din cauza rujeolei la un adult.

A revenit la spital, dar prea târziu

”Este vorba de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Vurpăr, internat initial, prin UPU la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în data de 05.04, cu febră, dureri musculare, tuse, stare general alterată. Simptomatologia a debutat în urmă cu aproximativ 10 zile, dar pacientul nu s-a prezentat la medic şi s-a tratat fără recomandare, la domiciliu”, a transmis DSP Sibiu, potrivit News.ro.

Instituţia precizează că, la scurt timp după internarea în spital, s-a constatat apariţia unei erupţii cutanate, se suspicionează o boală eruptivă şi se solicită consult de Boli Infecţioase.

cresc cazurile de rujeola
Sursă FOTO: Unsplash

”În urma examinării se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficienţă respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secţia de Boli infecţioase a SCJU Sibiu.

În după amiaza aceleiaşi zile, familia solicită însă externarea, pe propria răspundere, pacientul pleacă acasă, dar va reveni câteva ore mai tîrziu, cu stare generală alterată, la scurt timp după aceasta survenind decesul. De precizat că pacientul era contact familial de rujeolă, deşi acest fapt s-a aflat ulterior internării, deoarece copilul bolnav nu a fost dus la medic pentru a fi diagnosticat şi tratat”, a mai transmis sursa citată de News.ro.

De asemenea, pacientul prezenta comorbidităţi severe – cardiopatie ischemică cronică, bronhopneumopatie cronică bilaterală şi obezitate morbidă. Speciaşiştii precizează că nu se cunoaşte statusul vaccinal al pacientului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel