joi, ianuarie 27, 2022

Un nou dispozitiv, creat la Institutul de Microtehnologie din Bucureşti, IMT, poate diagnostica rapid și sigur diagnosticul de infectare cu noul coronavirus. Acest lucru ar putea facilita limitarea răspândirii virusului, întrucât un rezultat va fi oferit în aproximativ 30 de minute.

Dispozitivul este chiar mai eficient decât testul PCR. Spre deosebire de testul PCR, care țintește proteina Spike, noul dispozitiv trei gene înalt conservate, făcând rezultatul mult mai sigur.

Te-ar mai interesa: Povestea băiețelului care s-a născut cu o inimă în...

Un nou dispozitiv pentru depistarea coronavirusului

Un consorţiu de cercetare condus de Institutul de Microtehnologie din Bucureşti, IMT, care a lucrat cu o firmă producătoare de dispozitive medicale de la noi, DDS Diagnostic, a pus la punct un dispozitiv, care poate confirma mai rapid şi sigur diagnosticul de infectare cu noul coronavirus, comunică RRA.

Proiectul IMT a fost iniţiat şi condus de dna Marioara Avram. Prevede 4 dispozitive, deocamdată unul dintre ele este gata.

„Kitul multiplex pentru detecţia SARS-COV-2 tot pe bază de o genă a proteinei, o genă care codifică proteina aceasta N, o altă genă care codifică unele proteine, care intervin în infecţia pulmonară, şi o genă de control care este preluată de la pacient. De aceea kitul acesta este un kit personalizat”, a explicat Marioara Avram.

Te-ar mai interesa: Medic oncolog: Nu renunțarea la carne, ci aceste o...

De asemenea, ea a susținut că acest dispozitiv poate fi utilizat numai de către personalul pregătit.

Care este avantajul dispozitivului?

„Avantajul acestei metode în primul rând este acela că este pe o durată mai scurtă. Deci poţi să obţii în jumătate de oră deja rezultatul. Apoi, ea ţinteşte trei gene, care toate sunt înalt conservate, deci nu este testul PCR de acum, care ţinteşte proteina spike”, adaugă Marioara Avram.

Te-ar mai interesa: De cât iod avem nevoie ca să nu facem boli de tiro...

A început comercializarea?

„Deja a început. Dificil să obţii rezultate mai repede, în sensul că noi am facut partea de cercetare în care a fost implicată şi firma, după aceea am transferat toată tehnologia firmei, dar firma după aceea, prin buget propriu, că nu erau bani destui în proiect, să obţină toate acreditările, şi pe cele din ţară, şi pe cele europene, că acum kitul acesta are şi inscripţie europeană, fiind adus până la nivelul de maturitate tehnologică nouă, adică cel mai înalt nivel de maturitate tehnologică, firma poate să-l comercializeze atât în ţară, cât şi în UE”, a mai spus Marioara Avram.

Te-ar mai interesa: Se caută voluntari! Oamenii de știință, în lupta d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private