sâmbătă, decembrie 10, 2022

În contextul pandemic actual, unitățile medicale depind de echipamente performante cu ajutorul cărora pot detecta infecția cu noul coronavirus. Un nou echipament de depistare a infecției cu SARS-CoV-2 Real Time PCR a fost oferit Spilalului Județean din Călărași.

Combinatul siderurgic Donalam, unul dintre cei mai mari angajatori din județul Călărași, se implică în continuare în furnizarea echipamentelor medicale de maximă necesitate pentru gestionarea pandemiei în cadrul comunității. Compania a achiziționat un nou echipament de depistare a infecției cu SARS-CoV-2, un analizor Real Time PCR în valoare de peste 20.000 euro, care a fost donat Spitalului Județean Călărași pentru a putea face față solicitărilor de testare în vederea depistării infecției COVID-19.

Te-ar mai interesa: Studiu: Riscul de accident vascular cerebral se po...

„În situația actuală de criză, este vital să dăm dovadă de solidaritate și implicare socială pentru a depăși cu bine aceste dificultăți, care ne afectează pe toți. Suntem alături de comunitatea din Călărași, locul unde ne desfășurăm activitatea, și ne dorim să contribum la  sănătatea și bunăstarea acesteia. Astfel, nu am putut să rămânem indiferenți la rugămintea Spitalului Județean Călărași de a achiziționa acest echipament necesar comunității. Echipamentul PCR facilitează creșterea capacității de testare a pacienților la nivel local, venind în sprijinul tuturor eforturilor realizate de autorități pentru a limita răspândirea virusului și a ajuta sistemul sanitar să facă față perioadei de pandemie”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Aveți mâinile și picioarele reci tot...

Testul RT-PCR este metoda etalon pentru identificarea pacienților contaminați cu noul coronavirus și este indicat persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare. De asemenea, este recomandat înainte de internarea în spital sau administrarea unui tratament. Acesta detectează virusul SARS-CoV-2 prin tehnici de biologie moleculară, cu o precizie ridicată, chiar dacă virusul este prezent în organism în concentrații foarte mici. Testul RT-PCR se realizează în cadrul laboratorului Spitalului Județean Călărași, iar rezultatul este disponibil în maxim 72 ore.

Te-ar mai interesa: Alimente care cresc imunitatea. Ideale, în această...

Cum a început sponsorizarea?

Sponsorizarea face parte din initiațiva de sprijin a comunității în fața pandemiei de COVID-19, demarată de Donalam în luna aprilie, prin furnizarea de echipamente medicale în valoare de peste 130.000 Euro, către Spitalul Județean Călărași, Inspectoratul Județean de Poliție Călărași și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private