Sari la conținut

Un nou medicament ar putea oferi speranță celor care suferă de migrene și care au încercat fără succes alte tratamente

medicamente
Foto credit: arhiva doctorulzilei.ro
aplicație

Un nou medicament ar putea oferi speranță celor care suferă de migrene și care au încercat fără succes alte tratamente!

Un nou medicament pentru migrene ar putea oferi speranță celor care au mereu dureri de cap și care consideră că au încercat toate tratamentele posibile.

Într-un nou studiu, cercetătorii au constatat că persoanele care iau pilula au avut cu patru zile de migrenă mai puține în fiecare lună. Studiul a fost susținut de AbbVie, producătorul atogepantului, și a fost prezentat la reuniunea anuală a Academiei Americane de Neurologie.

La studiu au participat persoane care au până la 14 zile de migrenă pe lună. Acesta a constatat că persoanele care luau noua pastilă atogepant aveau în medie cu patru zile mai puține de migrene pe lună.

Cele 309 persoane care au luat parte la studiu au încercat între două și patru tratamente pentru migrene și nu au constatat nicio îmbunătățire sau efecte secundare care să depășească beneficiile.

„Aceste rezultate sunt interesante, deoarece migrena poate fi debilitantă, iar acest tratament a dus la mai puține zile cu migrene”, a declarat autorul studiului, Dr. Patricia Pozo-Rosich, de la Spitalul Universitar Vall d’Hebron din Barcelona.

Atogepant, medicament folosit împotriva migrenelor, este un inhibitor și oprește o proteină care joacă un rol cheie în declanșarea procesului de migrenă.

Toți participanții la studiu avuseseră cel puțin patru zile de migrenă în luna anterioară studiului.

Jumătate au luat noul medicament și jumătate au luat un placebo pe o perioadă de trei luni.

Cei care au luat medicamentul au avut în medie cu patru zile de migrenă mai puține, în timp ce cei care au luat placebo au avut cu două zile de migrenă mai puține.
Au fost mai multe persoane din grupul celor care au luat medicamentul care și-au văzut numărul de zile de migrenă scăzând cu 50% sau mai mult.

Acel grup a înregistrat, de asemenea, îmbunătățiri în ceea ce privește frecvența cu care trebuiau să ia medicamente pentru a opri o migrenă.

Cele mai frecvente efecte secundare au fost constipația, care a apărut la 10% dintre cei care au luat atogepant și la 3% dintre cei care au luat placebo, și greața, care a afectat 7% dintre cei care au luat medicamentul și 3% dintre cei care au luat placebo.

„Persoanele care au crezut că nu vor găsi o modalitate de a preveni și de a-și trata migrenele pot pune punc durerii cu un medicament tolerabil, ușor de utilizat pe cale orală”, a declarat Dr. Pozo-Rosich.

„Acest tratament a fost sigur, bine tolerat și eficient pentru persoanele cu migrene greu de tratat”, mai spune medcul.

O limitare a studiului a fost că acesta a durat doar trei luni, iar Dr. Pozo-Rosich a spus că vor fi necesare mai multe cercetări pentru a evalua eficacitatea și siguranța pe termen lung a atogepantului, potrivit aan.com.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel