duminică, noiembrie 29, 2020
Virgil Munteanu

Medicamentul denumit suramină se folosește deja în Africa pentru a trata boala somnului iar testele preliminare pe rozătoare au demonstrat că pot ameliora și simptomele autismului.

Medicamentul poate corecta 17 tipuri de anomalii legate de autism, inclusiv problemele de comportament social.

,,Descoperirile noastre sugerează că autismul apare din cauză că celulele rămân blocate și nu reușesc să comunice între ele ceea ce poate poate împiedica dezvoltarea funcțiilor creierului. Clasa de medicamente pe care o folosim are rolul de a restabili comunicare normală între celule,” explică profesorul Robert Naviaux.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică şi este considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Autismul este tulburarea ‘centrală’ din cadrul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, cunoscut sub numele de tulburări din spectrul autismului-TSA (‘autism spectrum disorders’), alături de Sindromul Asperger şi Tulburările pervazive de dezvoltare –nespecificate altfel, denumite şi autism atipic.

La nivel internaţional un copil dintr-o sută este diagnosticat cu autism. În România, nu există o evidenţă exactă, însă oficial sunt aproximativ de 6.000.

 

Parteneri