Sari la conținut

Un nou medicament pentru tratarea cancerului colorectal cu metastaze a fost aprobat în Europa

Medicamentul Zaltrap (aflibercept) a fost aprobat în Uniunea Europeana, fiind recomandat pentru pacientii adulți diagnosticați cu cancer colorectal metastatic tratati anterior. Aceasta decizie a fost luata in urma rezultatelor de eficacitate si tolerabilitate in cadrul studiului clinic de faza III VELOUR.

Zaltrap este primul si unicul agent care imbunatateste in mod semnificativ statistic supravietuirea in combinatie cu regimul de chimioterapie FOLFIRI dupa un regim bazat pe oxaliplatin.

„ZALTRAP este o nouă opţiune pentru tratamentul cancerului colorectal metastatic, ajutând la completarea  unei lacune terapeutice critice”, a declarat Prof. Dr. Eric Van Cutsem, Spitalul Universitar din Leuven, Belgia şi investigator şef al studiului VELOUR. „ZALTRAP este primul şi singurul agent care a demonstrat o îmbunătăţire statistică a supravieţuirii pacienţilor incluşi în studiul de fază III, care au fost trataţi anterior cu un regim bazat pe oxaliplatin, aceştia urmând în prezent tratament cu FOLFIRI pentru boala metastatică”.

Citeste si:

În Europa, cancerul colorectal este cel mai frecvent tip de cancer atât în rândul bărbaţilor, cât şi al femeilor şi ocupă poziţia a doua în topul deceselor provocate de această boală. În 2008, au fost diagnosticate 436.000 de cazuri noi, în timp ce numărul deceselor cauzate de cancerul colorectal a fost de 212.000.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.