Sari la conținut

Un nou tratament anti-cancer extrem de eficient. Cercetătorii au reușit să „programeze” sistemul imunitar să distrugă tumorile

Sursă foto: CDC

Din cuprinsul articolului

Un nou tratament anti-cancer extrem de eficient. Recent, o echipă de cercetători israelieni a dezvoltat un anticorp revoluționar care amplifică răspunsul imunitar împotriva cancerului. Institutul de Știință Weizmann (WIS) din Israel a făcut anunțul prin intermediul agenției Xinhua, conform Agerpres.

Cercetătorii au identificat o problemă crucială în lupta împotriva cancerului: celulele imunitare T se epuizează și își pierd eficacitatea în absența sprijinului din partea celulelor dendritice. Acestea din urmă au un rol vital în sistemul imunitar, iar absența lor în zonele tumorale face tratamentele convenționale ineficiente pentru mulți pacienți.

Rezultate promițătoare

Echipa de cercetători a intervenit prin modificarea genetică a unui anticorp cu două „brațe”, numit BiCE (Bispecific DC-T Cell Engager). Un braț blochează receptorul dăunător care epuizează celulele T, în timp ce celălalt braț recrutează celula dendritică esențială.

Experimentele efectuate pe șoareci au adus rezultate încurajatoare. Anticorpul a încetinit dezvoltarea tumorilor în cazurile de cancer pulmonar, de piele și mamar. Mai mult, s-a constatat că acest nou anticorp previne recidiva cancerului, păstrând celulele imunitare care „își amintesc” cum să identifice și să răspundă eficient tumorilor.

Inovația adusă de acest anticorp deschide perspective pentru terapii inovatoare împotriva cancerului și a bolilor autoimune. Comunicatul emis de WIS subliniază importanța îmbunătățirii comunicării între celulele imunitare, indicând că acesta ar putea fi un pas semnificativ în direcția unor tratamente mai eficiente și personalizate pentru pacienții cu cancer.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel