sâmbătă, decembrie 5, 2020
Elena Oceanu

Mii de femei cu cancer ovarian ar putea fi ajutate de cel mai promițător medicament nou într-un deceniu, susțin cercetătorii britanici.

Primele rezultate dintr-un studiu de referinţă au arătat că tratamentul a redus dramatic tumorile la pacienţii aflaţi în stadiile terminale ale bolii.

Aceste femei nu aveau alte opţiuni de tratament, dar medicii spun că medicamentul le-a extins viața cu șase luni sau chiar mai mult.

Și, spre deosebire de cele mai multe terapii dureroase pentru cancer, există foarte puține efecte secundare. Medicamentul nu provoacă pierderea părului, oboseală extremă sau risc crescut de infecție, ceea ce înseamnă că pacienții se bucură de o mai bună calitate a vieții.

O echipa de cercetatori britanici vor dezvălui astăzi rezultatele preliminare dintr-un studiu medical ăn curs de desfăşurare la cea mai mare conferinţă de cancer la nivel mondial din Chicago.

Ei vor arăta că medicamentul, cunoscut sub numele de BTG945, a redus semnificativ tumorile la7 din 15 femei.

Este foarte neobișnuit ca un tratament pentru cancer să arate o promisiune atât de devreme în cadrul unui proces. Echipa de medici și oameni de știință de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra a descris rezultatele ca fiind “rare” și “foarte promițătoare”

Parteneri