Sari la conținut

Un nou tratament miraculos poate vindeca pacienții cu cancer terminal. Ce spune un medic român despre această terapie?

Un nou tratament împotriva cancerului care ”programează” sistemul imunitar să distrugă tumorile a fost testat cu succes pe doi pacienți. 

La doi ani de la terapie, pacienții care aveau leucemie, în stadiu terminal, sunt în remisie completă. Pacienţii din Marea Britanie au fost printre primii care au primit tratamentul în 2015 după ce chimioterapia nu a dat rezultate. După doi ani, boala ambilor a intrat în remisie.

Tratamentul este creat din celule T, globule albe sangvine care apără organismul de viruşi şi bacterii, care sunt prelevate de la pacient şi apoi optimizate genetic pentru a le recunoaşte şi ataca pe cele canceroase.

Este o terapie foarte inteligentă. O terapie care folosește celulele T proprii ale pacientului. Sunt celule normale care au rolul fiziologic de a lupta împotriva celulelor canceroase. Noi le și numim celule NK, adică natural killer, ele au această proprietate fiziologică de a ucide celulele canceroase. Din anumite motive la pacienții cu cancer sau leucemie aceste celule T nu sunt eficiente și aici vine noutatea acestui studiu. Ei recoltează limfocitele T din sângele pacientului, sunt duse în laborator și printr-o procedură de inginerie genetică, aceste limfocite T sunt învățate să recunoască și să ucidă celulele canceroase. Am obținut un fel de ucigaș perfect. Singura problemă este numărul lor. Avem un număr limitat de celule T. Urmează creșterea acestor celule printr-o procedură numită expansiune ex vivo. Deci din câteva celule obținem milioane de astfel de celule T, care bineînțeles sunt reinjectate pacientului. Sunt celule stem, deci nu există o problemă de respingere. Vor acționa foarte eficient și vor distruge celulele tumorale”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu pentru digi24.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel