sâmbătă, decembrie 3, 2022

Un nou vaccin împotriva Covid, produs în India, a fost aprobat de urgență de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Această măsură deschide posibilitatea ca acest ser să poată fi acceptat în multe țări în curs de dezvoltare, deoarece serul respectiv este ușor de depozitat.

Eficacitate de 78%

Potrivit OMS, serul produs de compania indiană Bharat Biotech are o eficacitate de 78 de procente în fața infecției cu coronavirus, la o perioadă de minim 14 zile după administrarea dozei de rapel.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai probleme cu circulația perif...

Până în prezent, Comisia a acordat autorizații de introducere condiționată pe piață pentru 4 vaccinuri (cele dezvoltate de BioNTech și Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Janssen Pharmaceutica NV), după ce siguranța și eficacitatea lor au fost evaluate pozitiv de către EMA. Alte câteva vaccinuri se află în stadii diferite de evaluare de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Compania Tipul de vaccin Numărul de doze

(necesar pe persoană)

Numărul de doze

(pentru care s-a semnat)

Stadiu
BioNTech și Pfizer ARNm 2 doze 2,4 miliarde* Aprobat
Moderna ARNm 2 doze 460 de milioane Aprobat
CureVac ARNm 2 doze 405 milioane Sub revizuirea continuă a EMA
AstraZeneca adenovirus 2 doze 400 de milioane Aprobat
Johnson & Johnson/Janssen Pharmaceuticals adenovirus 1 doză 400 de milioane Aprobat
Sanofi-GSK proteină 2 doze 300 de milioane Sub revizuirea continuă a EMA
Novavax proteină 2 doze 200 de milioane** Sub revizuirea continuă a EMA

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private