joi, august 11, 2022

Un nou vaccin Covid. Vaccinul anti-Covid de la Valneva, cu virus întreg, provoacă un răspuns imunitar puternic, cu efecte secundare semnificativ mai puține decât cel produs de Oxford/AstraZeneca, arată un studiu publicat recent.

Primele date din testele de faza a treia arată că participanții care au primit vaccinul Valneva au avut mai mulți anticorpi neutralizanți decât cei inoculați cu AstraZeneca. Valneva afirmă că vaccinul său anti-COVID-19 a indus totodată o reacţie mai amplă a celulelor T – ce formează acea parte a sistemului imunitar implicată în imunitatea pe termen lung – şi a generat mai puţine efecte secundare în comparaţie cu vaccinul AstraZeneca, scrie Agerpres.

Te-ar mai interesa: Atenție, produse cancerigene! Le folosim zilnic...

Acest nou vaccin ar putea avea o contribuție importantă în stoparea pandemiei

Valneva este unul dintre puţinii producători farmaceutici care îşi testează vaccinurile comparându-le cu un ser care a fost deja autorizat de agenţiile de reglementare oficiale, în loc să ofere voluntarilor un placebo în grupul de control, deoarece tot mai multe vaccinuri anti-COVID-19 au devenit disponibile în ultimele luni pe piaţă.

„Aceste rezultate confirmă avantajele adeseori asociate cu vaccinurile pe bază de virus complet inactivat”, a declarat CEO-ul Valneva, Thomas Lingelbach, potrivit căruia vaccinul acestei companii ar putea avea o contribuţie importantă în combaterea pandemiei de COVID-19.

Te-ar mai interesa: Panică pe o plajă frecventată de români! Un rechin...

O abordare mai tradițională privind fabricarea vaccinurilor

Reprezentanţii Valneva au anunţat că vor realiza studii clinice şi cu copii din grupa de vârstă 5-12 ani şi că doresc să evalueze performanţele vaccinului în rândul persoanelor care au nevoie de o doză de supra-rapel. Totodată, acest ser ar putea fi utilizat ca „o alternativă de vaccinare pentru persoanele care nu au fost încă imunizate”, a precizat Thomas Lingelbach.

„Este vorba despre o abordare mult mai tradiţională privind fabricarea vaccinurilor decât pentru serurile care au fost administrate până în prezent în Marea Britanie, Europa şi Statele Unite, iar rezultatele sugerează că acest vaccin-candidat este pe cale să joace un rol important în lupta contra pandemiei”, a declarat Adam Finn, coordonatorul studiului clinic realizat de Valneva şi profesor de pediatrie la Universitatea Bristol.

Te-ar mai interesa: Vaccinare urgentă împotriva poliomielitei. Virusul...

Valneva pregăteşte „o depunere progresivă a dosarului la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) în vederea unei cereri privind o autorizare condiţionată pe piaţă”, se afirmă în acelaşi comunicat al companiei franco-austriece.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private