marți, august 3, 2021

Un bărbat, din Vatra Dornei, acuzat de pedofilie a ajuns la spital în comă după ce o echipă de jandarmi, care încercau să-l încătușeze, i-au pulverizat spray iritant în față, la doar cinci cm distanță. 

Scenele se derulează în parcul central din Vatra Dornei. Intervenţia jandarmilor vine după ce un părinte a semnalat că fiica sa de 12 ani ar fi fost atinsă indecent şi în mod repetat de un individ, chiar în apropierea scenei de la un Festival de Folclor. Bărbatul ar fi devenit agresiv când jandarmii i-au cerut să se legitimeze, aşa că a fost pus la pământ. Imaginile au fost surprinse de un trecător.

În timp ce doi jandarmi bărbaţi încearcă să îi pună cătuşele, omul se zbate şi nu se lasă încătuşat. O jandarmeriţă stă în picioare şi priveşte, apoi duce mâna la spate şi scoate spray-ul din

dotare. Unul dintre jandarmii care erau deasupra bărbatului se vede cum îi spune ceva colegei lui, iar aceasta se apleacă şi de la 5 cm îi pulverzează în gură şi în faţă spray.

Imediat după ce femeia jandarm dă cu spray, colegii ei nu realizează că bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa şi îl încătuşează. După câteva minute ei îşi dau seama de gravitatea situaţiei şi îi scot cătuşele. Nu fac însă nicio manevră de resuscitare.

Din cauza stării grave, bărbatul a fost transferat la spitalul din Suceava. “Pacientul a ajuns în comă profundă, din ce mi-au zis colegii de la Vatra Dornei, a fost

un stop cardio-respirator, resuscitat. Nu se cunosc cauzele, nu ştim exact exact antecedentele pacientului.”, a declarat un medic la Suceava.

O anchetă a fost deschisă acum pentru a stabili dacă intervenţia jandarmilor s-a desfăşurat conform legii.

Sursa și materialul în întregime pe observator.ro.

Ultimele stiri

Parteneri