miercuri, septembrie 28, 2022

Alimente cancerigene. Chiar dacă nu există un singur factor care declanșează cancerul, în afară de fumat care produce 90% din cancerele pulmonare, există anumite alimente care pot crește riscul devoltării acestei boli. Mai ales, dacă sunt consumate în exces. 

Dintre alimentele care pot crește riscul de cancer, dr. Cătălin Costovici, medic primar oncolog, a atras atenția în legătură cu carnea procesată, în cadrul unui interviu pentru evz.ro.

Te-ar mai interesa: Bea o cană pe zi din acest suc pentru a debloca ar...

”Carnea procesată trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi: salamurile, cârnaţii, crenvurștii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunţită. Este cea mai nenorocită, e otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă și niște stabilizatori, coloranți, celebrele Euri. Iar efectul lor e cumulativ în timp şi, în zeci de ani, aceste efecte, sunt otravă pe pâine, sau fără pâine. Și pâinea are stabilizatori, emulgatori și o grămadă de lucruri,” a avertizat dr. Cătălin Costovici.

”Cauza reală încă nu o știm”

Medicul a menționat însă că nu e de dorit să se renunțe la carne de tot. Ci doar la cea procesată. Carnea este extrem de importantă, mai ales la pacienul care e supus tratamentelor intensive oncologice. ”Carnea aduce în primul rând proteină, iar proteina animală este proteină de înaltă calitate. Avem nevoie de consum și de carne pentru ca pacientul săși refacă capitalul hematologic necesar pentru a putea face față seriior următoare de tratament,” a mai precizat medicul oncolog.

Te-ar mai interesa: Cu acest medicament ieftin vindecaţi garantat infe...

Factorii de risc în apariția cancerulu țin inclusiv de aerul respirat, de alimentația defectuoasă pe care o găsim din abundență prin supermarketuri. Tot ceea ce înseamnă produs agricol este tratat și paratratat.

”Cauza reală a cancerului însă nu o știm. Tot ceea ce povestim noi apropo de radiații, stres, alimentație etc. ăștia sunt factori de risc. Dar de ce apare un cancer, nu știm. Și atunci hazardul joacă un rol în toată povestea asta. E ca un fel de ruletă rusească în care toți participăm. Chiar toți. Oricare dintre noi putem să dezvoltăm un cancer mai devreme sau mai târziu. Cum ne-o fi norocul. Majoritatea cancerelor sunt întâmplătoare, adică sunt urmarea hazardului,” a adăgat dr. Costovici.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind cancerul: deficitul de vitamin...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private