sâmbătă, iulie 2, 2022

A fost emis un mesaj Ro-Alert pentru Municipiul Câmpina, Jud, Prahova, privind consumul de apă. Aceasta a fost contaminată, prin urmare societatea Hidro Prahova SA anunță că impune măsuri restrictive în ceea ce privește consumul de apă pentru abonații din municipiul Câmpina, în perioada 13-17.08.2021.

Direcția de Sănătate Publică Prahova avertizează că apa distribuită nu îndeplinește condițiile de potabilitate, conform reglementărilor în vigoare.

Te-ar mai interesa: Ce alimente și băuturi îți distrug dinții! Ferește...

Apa nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit, pentru prepararea formulelor de lapte reconstituit sau ceaiuri. Apa poate fi folosită numai pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor. Aceste interdicții se vor menține până la încadrarea apei distribuite în parametrii de potabilitate.

„Hidroprahova (SC  Hidro Prahova SA, companie deţinută de Consiliul Judeţean Prahova, principalul furnizor de apă din judeţ – n.r.) a anunţat administraţia locală de faptul că, în urma analizelor DSP, apa din municipiul Câmpina nu întruneşte condiţiile de potabilitate. Prin urmare, fac apel la toti câmpinenii să nu folosească apa de la robinet pentru băut şi pentru mâncare, ci doar pentru uz menajer. Va rog să distribuiţi acest mesaj!”, a scris, vineri seară, pe Facebook, primarul oraşului, Alin Moldoveanu.

Te-ar mai interesa: Testul care te poate ajuta să aflii dacă suferi de...

Față de această situație, societatea Hidro Prahova spune că accelerează lucrările de spălare-igienizare a sistemului de apă care alimentează municipiul Câmpina și intensifică programul de monitorizare a calității apei, conform reglementărilor în vigoare.

Poliţia Locală îi va înştiinţa pe localnici cu privire la măsurile de restricţiile privind consumul apei.
De altfel, în zonă au fost emise deja mesaje Ro-Alert cu privire la faptul că apa nu este potabilă.
„Am cerut Spitalului Municipal ca la Camera de Primiri Urgenţe să se ştie situaţia şi să se intervină ca atare în cazul în care se prezintă persoane cu simptome specifice infestării cu bacteria Clostridium. Am luat legătură cu DSP Prahova, iar recomandarea acestei instituţii este că apa poate fi consumată după 10 minute de fierbere şi apoi răcire. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă îşi va asuma această recomandare doar după ce DSP va transmite un document scris”, le transmite primarul din Câmpina locuitorilor oraşului.
„După anunţul societăţii HIDROPRAHOVA legat de faptul că apa din localitate nu este potabilă, am convocat Comitetul local pentru situaţii de urgenţă, astfel încât să luăm deciziile care se impun într-o situaţie pe care noi o considerăm de criză. Trebuie să ştiţi că pe o ramificaţie a reţelei Hidro Prahova din cartierul Voila s-a descoperit, de către DSP Prahova, în urma analizelor efectuate, că apa este infestată cu bacteria Clostridium, despre care nu ştim, în acest moment, de unde provine. Conform specialiştilor, infecţia cu această bacterie se manifestă, de regulă, printr-un sindrom diareic, care poate avea o evoluţie severă”, scrie primarul oraşului Câmpina, Alin Moldoveanu, pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private