Categories: Ştiri sănătate

Un paramedic de pe SMURD București acuzat că ar fi agresat sexual o pacientă în timpul intervenției

Un paramedic de la SMURD București în vârstă de 49 de ani este acuzat de agresiune sexuală în timpul unei intervenții. Potrivit procurorilor DIICOT, inculpatul ar fi pipăit pacienta imobilizată în autospeciala care o ducea spre spital.

Mai mult, susțin anchetatorii, ca să nu existe dovezi împotriva lui, plutonierul adjutant ar fi șters imaginile surprinse în interiorul mașinii de echipamentele de monitorizare.

Anchetatorii îl acuză pe plutonierul adjutant Claudiu Delciu de la unitatea ISU Dămăroaia din Capitală, unde era paramedic SMURD, că pe 8 iunie ar fi avut un comportament indecent față de o pacientă care avea nevoie de îngrijire medicală de urgență. Femeia în vârstă de 35 de ani fusese preluată de acasă și transportată la Spitalul Elias. Aflat singur lângă pacienta semiconștientă, subofițerul ar fi pipăit-o. După ce și-a revenit la spital, femeia s-a plâns de cele pătimite, iar reclamația a ajuns la procurorii militari, potrivit Stirilor ProTV.

Sursă foto: Stirile ProTv

Paramedicul SMURD  a șters probele care îl inculpau

Lucrurile s-au complicat însă și mai mult în momentul în care anchetatorii ar fi aflat că au dispărut imaginile surprinse de sistemul de supraveghere din interiorul autospecialei SMURD, care ar fi putut confirma sau infirma acuzațiile. Subofițerul ar fi scos cardul de memorie și l-ar fi șters cu ajutorul telefonului mobil. Așa că procurorii DIICOT l-au reținut pe paramedic pentru două acuzații: agresiune sexuală și alterarea sistemelor informatice. Potrivit unor surse apropiate de anchetă, subofițerul ar fi recunoscut că a avut un comportament nepotrivit.

Convins de gravitatea acuzațiilor, dar și de probele strânse de procurori împotriva paramedicului de la SMURD, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Militar București l-a plasat pe acesta în arest la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile.

Șefii plutonierului adjutant au decis să îl suspende din misiunile de salvare. Dacă va fi condamnat definitiv, îl vor trece în rezervă. Pentru acuzațiile de agresiune sexuală și alterarea sistemelor informatice, plutonierul adjutant risca peste zece ani de închisoare.

 

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

19 minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

49 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică