Categories: Expertul zilei

Nu mai faceți această greșeală pe timp de caniculă! Medic: „risc de deshidratare foarte mare!”

Atunci când temperaturile ating cote maxime, medicul Mihaela Bilc ne recomandă să evităm o serie de alimente pentru a nu ne deshidrata și pentru a nu experimenta o indigestie.

În perioadele cu temperaturi ridicate, medicul recomandă cât mai multe fructe și legume, dar și mâncăruri gătite în casă.

„Indiferent că sunt proaspete sau gătite sub formă de salată, tocăniță sau supă cremă, legumele pot fi mâncate pe săturate și pentru siluetă, și pentru sănătate.

Produsele lactate fermentate de tip iaurt sana sau chefir trebuie incluse în meniul de vară, întrucât hidratează, remineralizează și au efect probiotic. Dacă sunteți la mare, completați masa cu pește!, a explicat dr. Mihaela Bilic pentru revista Ciao.

Mihaela Bilic: „Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare”

Sursă foto: facebook/mihaelabilic

În perioada verii, când temperatura atinge cote maxime trebuie să evităm alimentele sărate. Aceasta este o mare greșeală pe care care o fac mulți oameni, fără să știe. Pericolul la care se expun este uriaș: deshidratarea. Nutriționistul a spus care sunt alimentele de care nu trebuie să ne apropiem:

„Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare: mezeluri și brânzeturi, sosuri, produse ultra procesate, ronțăieli de tipul chipsuri sau sticksuri, migdale și alune.

Excesul de grăsime poate duce la indigestie, așa că evitați prăjelile, tochiturile și produsele gătite pane. Nu în ultimul rând, atenție la dulciuri! Conțin grăsimi și zahăr din belșug, care afectează și silueta, și sănătatea. Consumați fructe și înghețată, sunt cel mai echilibrat desert”.

Mâncare gătită cu multe ierburi aromate și condimente

În cazul în care se consumă alimente bogate în sare, apare retenția de lichide. Pentru a nu ne confrunta cu o astfel de problemă, dr. Bilic spune că cel mai indicat ar fi să eliminăm solnița de pe masă.

„Puneți accentul pe mâncarea gătită cu multe ierburi aromate și condimente, fără adaos de sare. Renunțați la produse ambalate și semipreparate, mâncați legume la fiecare masă,

 

Recent Posts

Medic, despre cea mai controversată metodă de slăbit: Ne întărim toleranța la foame

Medic, despre cea mai controversată metodă de slăbit: Ne întărim toleranța la foame”! Există unele…

20 de minute ago

Locul din România considerat un adevărat paradis. Aici se găsește și singurul lac cu proprietăți vindecătoare

Într-o industrie dinamică, în continuă schimbare, așa cum este turismul, succesul unei destinații poate fi…

50 de minute ago

E oficial. Cum și când ajung fluturașii cu pensia recalculată la pensionari?

Cum primesc pensionarii fluturașii de pensii și în ce ordine sunt expediate acestea? Vor fi…

o oră ago

Zodii care își schimbă destinul în Iunie. Sunt nevoiți să ia o decizie dificilă

Se apropie rapid vara, astfel că energiile solare ale perioadei următoare vor fi simțite la…

2 ore ago

Cum arăta Clotilde Armand în tinerețe. Este de nerecunoscut!

Clotilde Armand a căpătat notorietate în momentul în care a concurat pentru funcția de primar…

2 ore ago

Această legumă ieftină îmbunătățește circulația și reduce simptomele varicelor

Printre aceste alimente, sfecla roșie ocupă un loc fruntaș datorită bogăției sale în compuși care…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar