Sari la conținut

Un paramedic de pe SMURD București acuzat că ar fi agresat sexual o pacientă în timpul intervenției

paramedic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Un paramedic din București este cercetat pentru că ar fi pipăit o pacientă imobilizată în autospeciala cu care o ducea spre spital

Un paramedic de la SMURD București în vârstă de 49 de ani este acuzat de agresiune sexuală în timpul unei intervenții. Potrivit procurorilor DIICOT, inculpatul ar fi pipăit pacienta imobilizată în autospeciala care o ducea spre spital.

Mai mult, susțin anchetatorii, ca să nu existe dovezi împotriva lui, plutonierul adjutant ar fi șters imaginile surprinse în interiorul mașinii de echipamentele de monitorizare.

Anchetatorii îl acuză pe plutonierul adjutant Claudiu Delciu de la unitatea ISU Dămăroaia din Capitală, unde era paramedic SMURD, că pe 8 iunie ar fi avut un comportament indecent față de o pacientă care avea nevoie de îngrijire medicală de urgență. Femeia în vârstă de 35 de ani fusese preluată de acasă și transportată la Spitalul Elias. Aflat singur lângă pacienta semiconștientă, subofițerul ar fi pipăit-o. După ce și-a revenit la spital, femeia s-a plâns de cele pătimite, iar reclamația a ajuns la procurorii militari, potrivit Stirilor ProTV.

Sursă foto: Stirile ProTv

Paramedicul SMURD  a șters probele care îl inculpau

Lucrurile s-au complicat însă și mai mult în momentul în care anchetatorii ar fi aflat că au dispărut imaginile surprinse de sistemul de supraveghere din interiorul autospecialei SMURD, care ar fi putut confirma sau infirma acuzațiile. Subofițerul ar fi scos cardul de memorie și l-ar fi șters cu ajutorul telefonului mobil. Așa că procurorii DIICOT l-au reținut pe paramedic pentru două acuzații: agresiune sexuală și alterarea sistemelor informatice. Potrivit unor surse apropiate de anchetă, subofițerul ar fi recunoscut că a avut un comportament nepotrivit.

Convins de gravitatea acuzațiilor, dar și de probele strânse de procurori împotriva paramedicului de la SMURD, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Militar București l-a plasat pe acesta în arest la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile.

Șefii plutonierului adjutant au decis să îl suspende din misiunile de salvare. Dacă va fi condamnat definitiv, îl vor trece în rezervă. Pentru acuzațiile de agresiune sexuală și alterarea sistemelor informatice, plutonierul adjutant risca peste zece ani de închisoare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel