Sari la conținut

Asistenți maternali, ridicați de DIICOT. Ce acuzații grave li se aduc

Asistenți maternali, ridicați de DIICOT. Acuzațiile aduse asistenților maternali sunt extrem de grave: trafic de minori, abuzuri. Iată mai multe detalii:

 

Autoritățile au descoperit o situație gravă în Timiș, o familie fiind adusă la DIICOT pentru a fi cercetată de trafic de minori în formă agravată.

Patru fete cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani au fost forțate să muncească din greu la ferma pe care o ținea familia care le luase în plasament, potrivit ziare.com.

”La data de 19 octombrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara- Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, efectuează trei percheziţii domiciliare, în județul Timiş, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare trei mandate de aducere.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2020 – 2022, două persoane, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia”, au transmis Poliția și DIICOT, citate de ziare.com.

Potrivit anchetatorilor, asistenții maternali nu ar fi acordat îngrijirea și întreținerea minorelor aflate în îngrijire.  Astfel, timp de doi ani de zile cele două adolescente nu au avut parte de educație, fiind forțate să muncească în ferma deținută de persoanele aflate în cercetare.

Anchetatorii mai specifică faptul că activitățile fizice la care erau obligate fetele erau solicitante, acestea fiind bătute dacă nu făceau ceea ce li se spunea.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel