luni, septembrie 27, 2021

Sforaitul poate fi destul de comic, dar poate face și somnul mai dificil. Unii oameni sforăie atât de tare încât se trezesc sau fac imposibil ca partenerul lor să dormă bine.

75% dintre persoanele care sforăie au și apnee obstructivă în somn, ceea ce înseamnă că pot opri respirația pentru perioade scurte de timp în timp ce dorm. Această afecțiune este destul de gravă, deoarece crește riscul de a dezvolta boli de inimă și poate duce la deces.

Potrivit Clinicii Mayo, sforăitul apare atunci când aerul trece prin țesuturile relaxate din gât, provocându-le vibrații în timp ce respirați, ceea ce creează acele sunete iritante.

De asemenea, poate fi cauzată de excesul de mucus și de inflamația țesuturilor mucoase, care îngustează pasajele nazale și provoacă un sunet asemănător unui fluier .

În timp ce unii oameni se bazează pe decongestionante și alte produse cumpărate de la farmacie, specialiștii avertizează împotriva utilizării lor.

„Multe ajutoare pentru oprirea sforăiturilor sunt comercializate fără studii științifice pentru a-și susține afirmațiile”, spune Sudhansu Chokroverty, MD, FRCP, FACP, care este, de asemenea, profesor de neuroștiințe la Școala de Științe Sanitare și Medicale a Universității Seton Hall.

Suc de curățare a mucusului

Cel mai bun mod de a vă curăța sinusurile și căile respiratorii este să vă hrăniți țesuturile mucoase cu această băutură delicioasă.

Ingrediente:

  • ¼ bucată de lămâie proaspătă
  • 1 bucată de ghimbir
  • 2 mere
  • 2 Morcovi

Instrucțiuni:

  • Curățați toate ingredientele
  • Se curăță ghimbirul și se taie felii.
  • Tăiați toate ingredientele, îndepărtând miezul merelor și semințele lămâii.
  • Amestecați toate ingredientele împreună.
  • Bucurați-vă de această băutură cu câteva ore înainte de culcare. Dacă gustul este prea puternic, adăugați o lingură de miere.

Lămâile pot fi greu de mâncat datorită acidității lor, dar tocmai această aciditate sparge mucusul și facilitează scurgerea sinusurilor.

Ghimbirul are proprietăți antibiotice, antiinflamatorii și analgezice care sunt adesea folosite pentru a elimina mucusul din pasajele nazale și gât în timpul răcelii și gripei.

Merele conține acid citric, care elimină chiar și cea mai încăpățânată congestie. Consumul zilnic este adesea recomandat cântăreților pentru a-și curăța gâtul de mucus pentru a-și ajuta vocea să sune limpede fără a li se usca gâtul.

Morcovul este plin de vitamina A, care ajută la menținerea sănătății pielii și a mucoaselor care acoperă nasul, sinusurile și gura . Combinată cu vitamina C și E, această vitamină poate ajuta la prevenirea cancerului pulmonar și a infecțiilor respiratorii.

Persoanele cu alergii și sensibilități alimentare ar trebui să evite factorii declanșatori, deoarece pot provoca producția excesivă de mucus în tractul digestiv și respirator. Consumul de alimente inflamatorii poate contribui, de asemenea, la sforăit.

 

 

 

Ultimele stiri