sâmbătă, august 8, 2020

Negarea faptului că ar exista o problemă în dormitor îndepărtează tot mai multe cupluri care refuză să accepte că dorința și atracția dintre ei nu mai este aceeași ca la început. Specialiștii spun însă că asta nu însemnă sfârșitul relației, ci doar trecerea într-o altă etapă.

Printre cauzele posibile ale problemei se numără vârsta, obișnuința și chiar cariera. Studiile arată că dorința sexuală a femeilor evoluează invers proporțional cu relația. “În general, bărbații tind să renunțe, în timp, la tandrețe, la partea de preludiu, iar asta le îndepărtează pe femei. Femeia ajunge să vadă actul ca pe ceva pur fizic și chiar neplăcut”, explică psihologul Keren Rosner. Dorința sexuală este în legătură directă cu emoțiile femeilor care ajung să refuze să mai facă sex cu partenerul.

Citește și:

Orele lungi petrecute la birou și problemele financiare sunt surse incontestabile de stres pentru cele mai multe dintre femei. Iar asta se răsfrânge direct asupra relației de cuplu. Principalele preocupări ale femeilor sunt problemele de la muncă și copiii. “Oboseala este un factor perturbator important care poate duce la eliminarea contactului fizic, pentru că necesită efort fizic, timp și o anumită stare de spirit. Nu poți intra în jocul erotic fără o anumită stare, care să ducă nu numai la consumarea actului în sine, ci și la plăcere”, mai spune specialistul în psihologie Keren Rosner.

Citește și:

O influență la fel de mare asupra vieții de cuplu o are și creativitatea din dormitor. Cu trecerea timpului, partenerii devin mai confortabili unul cu celalalt, iar asta poate duce la rutină. “E posibil ca actul sexual să nu mai fie de calitatea celui inițial. Însă, dacă cei doi nu se străduiesc să facă nimic pentru a-l îmbunătăți, apare monotonia și chiar plictiseala. Îmbunătățirea relației trebuie să fie un scop, pe tot parcursul ei”, mai spune psihologul.

Citește și:

Specialistul atrage atenția asupra faptului că viața sexuală a unui cuplu conține și numeroase alte elemente secundare actului în sine, precum comportamentul provocator, jocurile erotice, crearea unui ambiet, dar și grija pentru satisfacția partenerului.

Înaintarea în vârstă îți spune și ea cuvântul în materie de sex. După vârsta 30 de ani, nivelul de progesteron începe să cadă și odată cu acesta scade și pofta de sex la femei. “Odată cu înaintare în vârstă preocupările sunt și mai numeroase, ceea ce face ca după 40-50 de ani tot mai multe cupluri să reducă semnificativ numărul actelor sexuale sau chiar să îl elimine complet din viața de cuplu. Asta nu este deloc benefic. Viața sexuală poate fi prelungită foarte mult timp”, conchide Keren Rosner.

Parteneri