vineri, septembrie 30, 2022

Marin Eugen Sabău, un bărbat de 46 d ani, supranumit „Pistolarul din Tarragona”,  va fi eutanasiat marți, 23 august, în Spania. Bărbatul a cerut să fie eutanasiat pentru că suferă de tetraplegie ireversibilă, având dureri insuportabile. Acestuia i-a fost amputat un picior și este dependent de aparate pentru a rămâne în viață.

Românul lucrase ca agent de pază la o filială din Tarragona a firmei Securitas. El voia de de la firmă o sumă de bani, după ce a fost concediat. Deja îi amenințase pe fostul său șef și pe câțiva colegi că, dacă nu va primi bani, ei vor fi cei care o vor plăti.

Te-ar mai interesa: Prințul George, replică regală pentru un coleg car...

Pe 14 decembrie 2021, a intrat înarmat în clădirea fostei sale firme și a împușcat un manager și alte două persoane, rănindu-i grav. Apoi, în timp ce fugea, a împușcat un polițist și a trimis un ultim mesaj foștilor colegi, pe e-mail: „Sărbători fericite, nenorociților!”

Ulterior, a fost rănit grav de polițiștii care au pornit în urmărirea sa. Din cauza rănilor suferite, românul suferă de tetraplegie ireversibilă, având dureri insuportabile. Acestuia i-a fost amputat un picior și este dependent de aparate pentru a rămâne în viață.

După mai multe luni de tratament în spital, Sabău a cerut să fie eutanasiat.

Te-ar mai interesa: Taina Spovedaniei se schimbă, după scandalul Visar...

Curtea Constituțională a refuzat să admită recursul formulat de rudele victimelor sale împotriva rezoluției Tribunalului din Tarragona, care pe 4 august a autorizat eutanasierea românului.

Victimele sale nu mai primesc despăgubiri

În acest caz, singura soluție prin care rudele bărbatului rănit ar fi putut primi despăgubiri era să se continue procesul Curții Constituționale. Însă, odată ce bărbatul va fi eutanasiat, acest lucru nu se va mai întâmpla.

Te-ar mai interesa: Un medic chirurg avertizează: Persoanele cu varice...

Conducerea Consorțiului de Sănătate Terrassa a comunicat joi, 11 august, Tribunalului de Instrucție din Tarragona, care se ocupă cu această cauză, că odată ce a fost aprobată eutanasierea, va lua „măsurile corespunzătoare”, pentru ca furnizarea „serviciului de ajutor pentru a muri” să poată fi efectuată marți, 23 august.

Chiar dacă cei doi polițiști intenționam să meargă mai departe cu procesul, se pare că, potrivit Curții Constituționale spaniole, dreptul românului „ de a muri” are prioritate.

Te-ar mai interesa: Semințele unei îmbătrâniri sănătoase: experții spu...

Acesta este motivul pentru care dreptul de a muri al „Pistolarului din Tarragona” are prioritate față de protecția judiciară efectivă, invocată de victimele sale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private