Sari la conținut

Un simplu test poate detecta un tip de cancer înainte de apariția simptomelor

cancer colorectal
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome cancer colorectal

Un simplu test poate poate salva vieți! Medicii atrag atenția asupra pericolului la care sunt expuși milioane de oameni: cancerul colorectal. Iar un simplu test poate detecta acest tip de cancer înainte de apariția simptomelor.

Informația momentului pentru cei care au împlinit 50 de ani! Anunțul a venit chiar acum

Este informația momentului pentru toți românii. Medicii atrag atenția asupra faptului că în luna internațională de conștientizare a cancerului de colon, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România continuă testarea gratuită de depistare timpurie a cancerului colorectal, potrivit RRA.

cancer
Sursa foto: Doctorul Zilei

„90-92% dintre teste, din fericire, ies negative

Persoanele de peste 50 de ani pot efectua acasă testele specifice primite de la medicii de familie înscriși în program. Aceștia îi vor ajuta pe pacienți cu toate informațiile necesare.

Dacă aveți între 50 și 74 de ani și domiciliul în București sau în Ilfov, sunteți invitați să intrați pe site-ul www.copac.ro, la secțiunea „Testare gratuită pentru cancerul colorectal”, și să vă înscrieți completând un formular, iar un membru al echipei COPAC vă va contacta.

Rodica Tănăsescu, doctor, spune că aproximativ „90-92% dintre teste, din fericire, ies negative. Pentru cei șapte, opt, 10% care ies pozitiv, vor fi sunați de Spitalul Militar Central pentru a fi programați la o colonoscopie. Este o colonoscopie cu anestezie generală. Nu doare nimic, nu costă nimic”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: