marți, august 4, 2020

Suplimentele cu omega 3 te pot ajuta să te lași de fumat, deoarece reduc pofta de nicotină, potrivit cercetătorilor.

Fumătorii care au primit capsule cu omega 3 în fiecare zi, timp de o lună și-au redus numărul de țigarete fumate cu 11%.

”Substanțele și medicamentele folosite în prezent pentru a ajuta oamenii să renunțe la fumat nu sunt foarte eficiente și au efecte adverse. Descoperirlle noastre arată că suplimentele cu omega 3, reduc semnificativ fumatul fără să aibă efecte adverse”, explică dr. Sharon Rabinovitz Shenkar, profesor la Universitatea Haifa din Israel, unde a fost făcut studiul.

Citește și:

Fumatul reduce nivelul de acizi grași omega 3 din creier. Deficiența de omega 3 afectează structura nervilor și întrerupe comunicația dintre nervi în regiunile creierului responsabile cu plăcerea și satisfacția.

Aceste zone sunt esențiale în luarea deciziilor și în cazul dependențelor, așa că un deficit de omega 3 face mai dificil procesul de renunțare la fumat.

”Studiile anterioare au demonstrat că un dezechilibru de omega 3 are, de asemenea, legătură cu sănătatea mintală, depresia și capacitatea de a rezista la tensiune și la stres. Stresul și tensiunea sunt asociate cu nevoia de a fuma.

Citește și:

Cercetătorii au au luat 48 de participanți, care au fumat aproximativ 11 ani, 14 țigarete pe zi și i-au împărțit în două grupuri. Un grup a primit 950 mg de omega 3, de 5 ori pe zi, timp de o lună. Celălalt grup a primit pastile placebo, aceeași perioadă de timp.

După 30 de zile, fumătorii care au luat omega au fumat cu două țigarete, mai puțin, pe zi.

În cazul celuilalt grup nu a avut loc nicio schimbare în ceea ce privește numărul de țigarete fumate.

Citește și:

Cercetarea a fost publicată în revista Psychopharmacology.

Parteneri