Sari la conținut

Un tânăr a ajuns la Urgențe de 64 de ori în doar 2 luni! Motivul este cu adevărat halucinant! Medicii trag un semnal de alarmă

ambulanta
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Exceptând problemele specifice unei perioade din an, cum ar fi gripa sau virozele în sezonul rece, pentru care oamenii apelează la serviciile medicale de urgență, sunt și alte cazuri pentru care se alege mersul la UPU.

Un caz straniu și halucinant este al unui tânăr din județul Bihor care a ajuns la UPU de 64 de ori în doar 2 luni.

Medicii atrag atenția că sistemul de sănătate ar trebui să fie capabil să ofere alternative pentru astfel de pacienţi. Potrivit specialiștilor, soluţia pentru mulţi dintre aceştia este numai pe termen foarte scurt în UPU, cea pe termen lung fiind la medicul specialist.

Cazul tânărului care a ajuns la UPU de 64 de ori în două luni

Povestea uluitoare a tânărului care s-a prezentat de 64 de ori la UPU Oradea a relatată de Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Bihor. Acesta a descris într-un interviu acordat publicației News.ro cu ce fel de cazuri se aglomerează Unitatea de Primiri Urgențe, situație care este general valabilă la spitalele județene din toată țara.

Medicul susține că, în afară de urgenţele care sunt specifice perioadei de viroze, există pacienți care vin la camera de gardă pentru că nu găsesc în alte locuri soluţii pentru problemele de sănătate pe care le au. Dar asta nu e tot. El a amintot și despre problema unor consumatori de droguri care ajung la spital.

„Mai există o categorie de pacienţi, cei care revin în mod repetat pentru că au probleme cronice în contextul cărora nu conştientizează că trebuie să apeleze la medicul specialist care poate să le rezolve problema. Şi aici am tot dat exemplul adicţiilor, care vin în UPU fie că sunt aduşi de familie, fie vin ei înşişi. Noi putem rezolva problema acută, dar pe termen lung ei trebuie să se adreseze celor care pot să le rezolve adicţia”, a declarat Hadrian Borcea, pentru News.ro.

„După consumul de cocaină, riscul de infarct miocardic este mare”

Medicul a dat, apoi, exemplul unui tânăr din Oradea, consumator de droguri, care a revenit în Unitatea de Primiri Urgențe, din noiembrie 2022 și până la începutul anului, de 64 de ori.

„Știe că după consumul de cocaină, riscul să dezvolte infarct miocardic este mare. Şi atunci revine ca să verifice dacă nu cumva a făcut infarct miocardic”, a spus Hadrian Borcea.

Tânărul a fost informat de fiecare dată de medici că nu are infarct, dar el a fost „nemulţumit pentru că nu îi facem acele analize suplimentare pe care le identifică pe Google”, a detaliat Borcea.

„Nu aş putea să spun că nu ar trebui să ajungă în urgenţă, noi suntem ca un fel de triaj al sistemului sanitar acum. Pacienții vin la noi şi trebuie să le spunem care e soluţia, dar aici ar trebui să existe un compromis. Trebuie să înţeleagă că e mai bine să meargă la diabetolog, la neurochirurg, decât să revină de 100 de ori în UPU”, a completat medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel