vineri, august 19, 2022

Oamenii de știință au dezvoltat un nou test pentru detectarea cancerul de sân. Durează mai puțin de 10 minute să depisteze boala și poate înlocui cu succes mamografia. Avantajul acestui test e că femeile nu vor mai fi expuse radiațiilor așa cum se întâmplă în timpul mamografiei.

BreathLink a fost dezvoltat de o firmă din SUA și a fost deja pus în vânzare în Europa.
Tot ce trebuie să facă cele care vor să se testeze e să sufle timp de două minute într-un dispozitiv care analizează nivelurile de produse chimice din aerul respirat. Rezultatele sunt procesate de un calculator, care determină dacă există semne de cancer.
Cercetările publicate in revista PLoS ONE arată că testul este cel puțin la fel de exact ca mamografia.
”Dacă testul de respirație este negativ, suntem 99,9% siguri că femeie nu are cancer. Însă în cazul în care testul este pozitiv, va fi nevoie și de o mamografie”, explică Michael Phillips, profesor de medicină la New York Medical College și cel care a creat testul.

Te-ar mai interesa: Semne de cancer de colon pe care trebuie să le urm...

Prof. Philips mai spune că speră ca în viitorul apropiat, testele de respirație să fie folosite și pentru detectarea altor boli.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private