luni, iulie 13, 2020

Psoriazisul este o boală care afectează foarte mulți oameni. Aproape 30% dintre persoanele bolnave de psoriazis au un membru de gradul I care suferă de aceeași afecțiune. Este o boală cronică autoimună, în majoritatea cazurilor cu proveniență ereditară și se manifestă prin creșterea exagerată a celulelor ce duc la apariția unor leziuni îngroșate, rozalii-albicioase la nivelul pielii. Psoriazisul se poate manifesta în formeușoare, cu mici zone acoperite de erupții, sau poate fi de tip moderat sau sever, când pielea devine inflamată, cu zone roșii, acoperite de o crustă.

Citește și:

Cara Delevigne, una dintre top modelele care și-a făcut o carieră pentru frumusețea ei extraordinară are un secret întunecat – modelul are psoriazis, o boală de piele care nu ocolește pe nimeni.

Pentru că boala se manifestă și mai rău atunci când este stresată, Cara povestește că boala ei s-a înrăutățit într-o perioadă când trebuie să-și trăiască viața din zbor în zbor.

Citește și:

“Oamenii se uitau la mine ciudat, iar make-up artiștii chiar își puneau mânuși și se temeau să mă atingă. Ca să fac ședințe foto trebuia să folosesc foarte multe straturi de fond de ten ca să ascund petele” spune Cara.

Boala nu este contagioasă și se poate ține sub control cu ajutorul tratamentului, însă, stresul și alți factori o pot face să se manifeste foarte rău – mâncărime și durere.

Citește și:

A.

 

Parteneri