Sari la conținut

Un tratament minune care tratează cancerul în ȘASE ore. Noua armă împotriva formelor severe ale bolii

Cancerul este una dintre cele mai teribile boli pe care cineva le poate avea. Oamenii de știință au descoperit un nou tratament care poate prelungi viața femeilor care au cancer uterin.

Cancerul de col uterin, o afecțiune care reprezintă o problemă de sănătate publică, la nivel global, fiind adesea diagnosticat în stadii tardive, se poate rezolva în șase ore. Un medic de specialitate a oferit explicații clare despre intervenția nechirurgicală, prima linie de atac în cancere ginecologice.

Dr. Beatrice Anghel, medic specialist radioterapie la Centrul Oncologic Sanador, a declarat, în exclusivitate pentru DC Medical, despre tipurile de cancer pe care le tratează brahiterapia HDR, o intervenție practic nechirurgicală.

Cancerul de uter, rezolvat în 6 ore. Dr. Beatrice Anghel: „E nedureroasă și pacienta NU este radioactivă”

Citeste si:

Un tratament minune care tratează cancerul în ȘASE ore

„Intervenția poate fi și chirurgicală, dar să spunem că, pornind de la cancere de tip endometriale sau uter. Cancerul de uter operat nu necesită un abord chirurgical. Pacienta este operată, e vindecată, la 4 – 6 săptămâni i se poate recomanda, dacă sunt anumite criterii de un buletin histopatologic și i se poate spune: ok, avem nevoie să facem brahiterapie ca să prevenim riscul de a recidiva local prin brahiterapie.

Asta înseamnă că pacientei i se va recomanda brahiterapie într-un consult de radioterapie și pacienta va efectua 3 ședințe de brahiterapie.

Într-o procedură de ambulator, pacienta va veni, i se va face consultul și aplicația respectivă”, a declarat medicul Beatrice Anghel.

Brahiterapia HDR, nedureroasă: Pacienta nu este radioactivă, poate pleca acasă

„Nu durează mai mult de două ore. De ce? Pentru că este vorba despre un consult ginecologic cu medicul radioterapeut, implantul în sine presupune introducerea unui tub de plastic la nivelul vaginului și efectuarea unui tomograf pentru a vedea exact structurile înconjurătoare.

După ce avem această achiziție de imagini din tomografie, facem planul de tratament prin acest soft pe care-l avem, medicul, asistenul de radioterapie și fizicianul medical cu pregătire în această tehnică. Apoi, când avem planul gata, respectând niște constrângeri europene. Suntem în regulă, pacienta este tratată și ulterior noi, personalul, intrăm, mobilizăm pacienta și pacienta poate pleca acasă. Nu este radioactivă. Nu trebuie să se izoleze de familie! Este radioactivă doar în momentul efectuării procedurii. Timp în care este singură în buncăr, timp controlat, de ordinul 3 – 5 minute, deci nu se întâmplă nimic. Nici iradierea nu este dezorganizată. E strict la nivelul mucoasei vaginale, acolo unde știm că ar putea fi vorba de recidivă.

Intervenția este nedureroasă, eficientă, protejăm astfel și vezica și rectul

Este nedureroasă, eficientă, protejăm astfel și vezica și rectul, intestinele, iar toxicitatea este minimă, chiar deloc aș spune”, a mai spus medicul, în exclusivitate pentru DC Medical și DC News.

Medicul Beatrice Anghel a completat că atât cancerul endometrial inoperabil, cât și cancerul de vulvă, de vagin și de col uterin, toată sfera ginecologică se pot trata prin brahiterapie, sub anestezie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.