joi, septembrie 23, 2021

Un virolog solicită realizarea unui studiu la nivel național de anticorpi. Testarea a 5.000 de persoane în locații reprezentative pentru detectarea anticorpilor coronavirus ar fi suficientă, a spus medicul specialist în virologie. Medicul Dorothee Von Laer, din Innsbruck, a declarat conform „Tiroler Tageszeitung” că acest studiu ar putea arăta ce persoane au nevoie de o a treia doză.

 

Pandemia ar putea ”să se termine în două sau trei luni”.

Totodată, ea și-a reînnoit apelul către cetățeni pentru a se vaccina: ”Dacă 15 până la 20 la sută dintre persoane se vor mai vaccina, putem declara că pandemia s-a încheiat, ca și în Danemarca”, a subliniat Von Laer. Apoi, pandemia ar putea ”să se termine în două sau trei luni”.

În ceea ce privește vaccinarea de rapel, Von Laer a recomandat o a treia doză după opt luni pentru pacienții vârstnici și cu risc; nu a considerat necesar un test de anticorpi în aceste cazuri.

Toți cei care au un nivel de anticorpi peste 100 BAU / ml și până la 150 BAU / ml ar putea să aștepte până să facă o a treia doză, potrivit medicului de la Innsbruck.

 

Viena se așteaptă la o explozie masivă de coronavirus la sfârșitul lunii octombrie

Testarea a 5.000 de persoane în locații reprezentative pentru detectarea anticorpilor coronavirus ar fi suficientă, a spus virologul. Acest lucru ar necesita aprobarea comitetului de etică și un ordin din partea guvernului federal în prealabil. Viena se va confrunta cu o explozie a cazurilor de îmbolnăviri la sfârșitul lunii octombrie, conform autorităților din Austria. Legat de stabilirea valorii anticorpilor medicul specialist în virologie a declarat:

„Studiile în acest sens sunt în curs de desfășurare și va fi posibilă stabilirea unei valori limită clare, cum este în cazul hepatitei B, de exemplu”, a explicat ea. În studiile anterioare s-a putut stabili că nivelul de anticorpi de 100 BAU / ml (Unități de legare a anticorpilor) standardizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) oferă un grad ridicat de protecție”, a spus Von Laer.

Conform medicului austriac, testele ar arăta și cine a trecut prin boală sau au fost vaccinați:

”Cei care au trecut printr-o infecție și au făcut boala au dezvoltat anticorpi anti-N (împotriva antigenului nucleocapsidic) și anticorpi S (împotriva proteinei spike), precum și celule T (răspuns imun pe termen lung). Vaccinatul, pe de altă parte produce doar anticorpi anti-S” a explicat omul de știință. ”Deci, putem afla cine a trecut deja prin boală.”, a mai spus ea.

Astfel, protecția la o viitoare infectare a celor care au trecut prin boală este mai mare, anticorpii pot fi detectați în continuare și după 18 luni. In cazul celor vaccinați durata este mai mică apărând o scădere de 6 procente pe lună a anticorpilor dezvoltați.

 

Ultimele stiri