Sari la conținut

Un virus periculos declarat „eradicat” a revenit la om. CUM SE MANIFESTĂ și ÎN CE ȚARĂ A APĂRUT

Organizația Mondială a Sănătății atenționează asupra faptului că virusul poliomielitic sălbatic (WPV1) a fost detectat în fecale, în Israel. „Practic, s-a găsit virusul în sistemul de canalizare, cineva l-a eliminat”, ne-a explicat Victor Olsavsky, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România.

O investigație făcută în zona de sud a țării a confirmat transmiterea WPV1 la mai multe persoane care nu prezentau însă simptome: 24 erau copii imunizați conform vârstei.

În consecință, în Israel a început o campanie de imunizare suplimentară cu vaccin oral anti-poliomielitic, a cărui țintă au fost copiii sub nouă ani. Ulterior, campania a fost extinsă în toată țara. Toate acestea se întâmplă în condițiile în care în Israel rata de imunizare este foarte ridicată (90-95%).

OMS estimează că „riscul răspândirii în alte zone a virusului poliomielitic din Israel rămâne de la moderat la ridicat”. Poliomielita a fost elimiantă din zona europeană a OMS din 2002. Însă, în anul 2010 a mai fost declarată o epidemie de poliomielită în Tajikistan, cu 711 cazuri de paralizie, mai ales la copii.

Geta Roman

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.